23948sdkhjf

Hul på byggeri til 450 millioner

Tirsdag blev grundstenen lagt til et 20.000 m² stort nybyggeri til Aalborg Universitet. Projektet er tegnet af Henning Larsen Architects og opføres af A. Enggaard.
Går alt efter planen, kan Aalborg Universitet (AAU) om cirka halvandet år tage et nyt, stort uddannelsesbyggeri i brug på Aalborgs centrale havnefront.

Entreprenørvirksomheden A. Enggaard er på nuværende tidspunkt i fuld gang med parkeringskælderen, der får plads til omkring 300 biler, og tirsdag i denne uge blev grundstenen til det nye byggeri lagt. Den ceremonielle begivenhed var lagt i hænderne på borgmester Henning G. Jensen (S), rektor Finn Kjærsdam og Nikolaj Stampe, ejendomschef i pensionsselskabet PKA, som har købt ejendommen.

Tre-i-en-løsning
Ifølge Nordjyske Medier kommer parkeringskælderen til at strække sig under både universitetsbygningen samt et kommende byggeri i 16 etager til boligadministration og ungdomsboliger. Henning Larsen Architects har slået stregerne til begge byggeri, og det hele opføres af A. Enggaard, der får brug for omkring 200 mand få byggepladsen.

Den kommende universitetsbygning kommer til at bestå af fem etager mod nord – ud mod vandet – og tre etager til den anden side. En atriumgård bliver et centralt element i byggeriet. Byggeriet er en del af AAU's plan om at samle sine aktiviteter i to campus-områder; det eksisterende Sdr. Tranders i Aalborg Øst og et nyt City Campus. Det kommende byggeri skal huse uddannelserne Humanistisk Informatik, Medialogi, Arkitektur & Design samt Art & Technology.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093