23948sdkhjf

Niras slået på målstregen

To danske broer var med i opløbet, da Nordisk Vejforum uddelte Nordisk Bropris.
De to danske broer, stibroen over Ågade i København og motorvejsbroen over Funder Ådal ved Silkeborg, var de danske bidrag, da der i sidste uge blev sat navn på vinderen af Nordisk Bropris.

Nordisk Vejforum uddeler hvert 4. år priser til de bedste nye broprojekter i Norden, og i år foregik prisuddelingen i Islands hovedstad, Reykjavik.

Juryens endelige valg stod mellem stibroen over Ågade i København og en anden gangbro, Ypsilonbroen, i den norske by Drammen. Den norske bro løb med prisen, og broen over Ågade fik dermed en 2. plads.

Niras har forestået den ingeniørmæssige projektering af broer over Ågade og motorvejsbroen over Funder Ådal, som ligeledes var blandt de nominerede. Ifølge Christian von Scholte fra Niras er begge projekter eksponenter for teknisk nyskabelse, innovation og design:

- Motorvejsbroen over Funder Ådal er med sine 740 meter Nordens længste betonbro bygget ved hjælp af taktvis fremskubning af broelementerne. Byggemetoden er særligt velegnet i områder med meget følsom natur, da den reducerer anvendelsen af bygningskraner.”

- Ågade-broen er designet med en så spektakulær og slank konstruktion, at den kun kunne realiseres gennem anvendelsen af avancerede 3-D design- og beregningsværktøjer samt meget stor præcision og planlægning i hele projektgennemførelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125