23948sdkhjf

Fem konsortier i spil til stor kontrakt

Banedanmark har sat navn på de virksomheder, der kan byde ind på den nye København-Ringsted-banes tredje udbudspakke. Der er tale om opgaver for et trecifret millionbeløb.
En ny vejbro på Brøndbyøstervej over den nye bane og Holbækmotorvejen, en jernbanetunnel under motorvejen, en gennemskæring af Vestvolden samt to vejoverførsler.

Disse opgaver indgår i den tredje udbudspakke til anlægget af den nye jernbane mellem København og Ringsted, og ifølge Banedanmark har interessen fra entreprenørernes side være stor.

Kontrakten ventes underskrevet omkring 1. juni 2013, og det ligger nu fast, at den valgte entreprenør skal findes blandt følgende:

• C G Jensen A/S & Barslund A/S i konsortium og med ingeniørfirmaerne EKJ A/S og Broconsult A/S som rådgivere.
• MT Højgaard A/S & Arkil A/S joint venture med ingeniørfirmaet Atkins A/S som rådgiver.
• Züblin A/S med teknisk finansiel opbakning af Ed Züblin AG i Strabag-koncernen.
• Aarsleff Bane & Anlæg I/S ved Aarsleff Rail A/S og Per Aarsleff A/S og med Rambøll A/S som rådgiver.
• NCC Construction A/S med Cowi A/S som rådgiver.

Det videre forløb
Udbudsmaterialet udsendes kort inden jul, hvorefter tilbudsgiverne har indtil 15. februar 2013 til at udregne første bud. Derefter begynder forhandlingsprocessen. I dette forløb indskrænkes feltet af bydere til tre, som der forhandles videre med, indtil der findes en vinder af udbuddet.

Vinderen bliver det tilbud, der økonomisk og teknisk er mest fordelagtigt. Kontrakten forventes underskrevet omkring 1. juni 2013. Selve anlægsarbejdet er planlagt til at vare fra 2013 til 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141