23948sdkhjf

Fem runde tårne skal skabe nyt liv

Et nyt markant projekt er på tegnebrættet ved Axeltorv i København. Lundgaard og Tranberg er arkitekt, mens Cowi er valgt som specialistrådgiver.
Den gamle Scala-bygning på Axeltorv i København er revet ned, og grundens ejer; Ejendomsselskabet Norden, ønsker i stedet at opføre nyt, markant byggeri med fem tårne i 6 til 16 etager.

Efter planen skal de to nederste etager indrettes med caféer og butikker, mens de øvrige etager i tårnene får kontormiljøer, der er designet efter de nyeste krav til indeklima og energi. Det er et mål, at den nye bygning skal opfylde kravene til lavenergiklasse 2015.

Et helt særligt projekt
Det er Arkitektfirmaet Lundgaard og Tranberg, der har slået stregerne til de fem tårne, mens Cowi er valgt som specialistrådgiver på strategier og koncepter for højhusbyggeri, brandsikkerhed, indeklima og energi. Cowi har ligeledes leveret et desktop studie for vindklimaet på grunden.

- For os er det et helt særligt projekt, som trækker spor tilbage til Cowis grundlægger Christen Ostenfeld. I 1931 var et af Ostenfelds første projekter renovering af konstruktionerne, da det gamle Scala-teater skulle ombygges til danserestaurant. Nu, otte årtier efter, er vi atter valgt til at sætte vores præg på stedet. Vi har analyseret, at det er muligt at nyde en kop kaffe på pladsen foran bygningen uden at blive generet af voldsom vind, som kan opstå, når høje bygninger står tæt, siger Jens Husbjerg, projektleder og brandspecialist i Byggeri hos Cowi.

Placeringen af det nye byggeri midt i den travle bymidte skaber også udfordringer i relation til at sikre gode dagslysforhold i byggeriet. Michael Jørgensen fra Byggeri hos Cowi forklarer, at byggeriet har en kompleks geometri, og at det derfor har været nødvendigt at anvende avancerede simuleringsværktøjer i processen

- Normalt regner vi på udvalgte rum og generaliserer så vores resultater. Men fordi geometrien er så kompleks, har det været nødvendigt at regne detaljeret på hele bygningen, siger han.

Kilde: Cowi

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126