23948sdkhjf

Xella isolerer CO2-neutralt fjernkølingsanlæg

København Energis kommende fjernkølingsanlæg på Tietgensgade, der står klar i 2013, har sikret, at isoleringen og indeklimaet er i højeste kvalitet.
Udfordringerne var store, da Københavns Energi skulle bygge det nye fjernkølingsanlæg på Tietgensgade i København. For udover at facaden skulle bevares, skulle isoleringen være af en meget høj kvalitet. Derfor valgte man at benytte Xellas Multipor-isolering, da det er blandt markedets bedste isoleringsløsninger, og man kan bevare facaden, da det blot er indervæggene, som isoleres.

Netop den løsning var klart den mest optimale for den bevaringsværdige bygning, mener arkitektfirmaet bag, Gottlieb og Paludan:

- Vi var på udkig efter en løsning der kunne sikre at facaden ikke blev ændret ved, samtidig med betonen skulle være både åndbart, og have fleksible isoleringsløsninger. Af de materialer vi gennemgik, var det kun Multipor isoleringspladerne der kunne det, og vi er yderst tilfredse med, at det var dem vi valgte at arbejde videre med. Multipor har netop en lang række positive egenskaber, som er meget velegnede til vanskelige opgaver som denne, fortæller arkitekt John Strandfeldt fra Gottlieb og Palludan.

Offentlig-privat samarbejde vejen frem
Netop samarbejdet mellem Xella, Gottlieb og Palludan og Københavns Energi, kan danne præcedens for fremtidige byggerier, forklarer konsulent Christian Niepoort fra Smith Innovation. Samarbejdet mellem private og offentlige aktører er nemlig vejen frem for byggeriet i dagens Danmark:

- Det er netop her vi flytter mest på boligområdet. Ved at samarbejde på kryds og tværs kan man optimere langt flere bygninger, og på den måde skabe et paradigmeskifte indenfor byggebranchen. Det handler om at vise hele byggebranchen, hvordan man skaber grobund for et bedre byggeri. Der er alt for mange bygninger med dårlige facader og ringe isolering, og at Københavns Energi samarbejder med Xella betyder at der kan rettes op på dette, siger Christian Niepoort.

Tilfredshed blandt håndværkere
Netop tilpasningen af Multiporen samt dens mange muligheder overraskede projektets håndværkere. Keld Dahl fra firmaet K. Dahl ApS som stod for projektet.

- Jeg vil ikke sige jeg var direkte skeptisk, men jeg havde aldrig prøvet at arbejde med materialet før, men det fungerer optimalt. Man kan utrolig mange ting med dette produkt, blandt andet kan man tilpasse Multiporen let til bestemte størrelser, og benytte den samme mørtel på både bagside og fronten. Derfor har jeg lige nu gang i et andet projekt hvor vi benytter Multipor som isolering, på grund af dens muligheder, og jeg håber der kommer flere projekter af samme slags i fremtiden, for det fungerer, fortæller Keld Dahl.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219