23948sdkhjf

Metrobyggeriet får påbud om støj

Fire af metrobyggepladserne har af Københavns Kommune fået påbud om, hvornår arbejdet må støje.
Arbejdet på metrobyggepladserne ved Stampesgade, ved Marmorkirken, på Sønder Boulevard og på Nuuks Plads må fremover kun støje i hverdagene fra kl. 7-18.

Det skyldes, at der er trådt nye regler i kraft, som betyder, at metrobyggerierne ikke længere er reguleret af de generelle regler for byens byggepladser, men i stedet bliver sagsbehandlet individuelt.

Med de nye regler i hånden har Københavns Kommune i dag givet Metroselskabet de første påbud for fire byggepladser. Når arbejdet med metroen skrider frem på de øvrige byggepladser i København, får de også påbud om, hvornår arbejdet må støje der.

- Vi har stor forståelse for frustrationerne hos naboerne til byens mange metrobyggepladser. København får ikke en ny metro, uden det kommer til at støje. Men københavnerne skal selvfølgelig have så gode vilkår som muligt, mens det står på. Nu har vi sat nogle helt klare regler for byggepladserne, som vi vil føre tæt tilsyn med, at entreprenøren overholder, siger Jens Elmelund, udviklingsdirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Aktivt tilsyn med byggepladserne
Inden påbuddet blev givet, har det være i høring hos både Metroselskabet og de berørte københavnere i 14 dage. Oprindeligt havde Metroselskabet søgt om tilladelse til at arbejde om lørdagen og til at udvide arbejdstiden til kl. 20 på hverdage. Men på baggrund af høringssvarene fra naboerne og supplerende oplysninger fra Metroselskabet er der ikke givet tilladelse til det.

I helt særlige tilfælde, hvor arbejdet er forsinket, må entreprenøren dog fortsætte med at støbe sekantpæle frem til kl. 19, hvis uforudsete trafikale eller geologiske forhold spiller ind. I så fald skal naboerne informeres så hurtigt som muligt, og entreprenøren skal efterfølgende redegøre for, hvorfor det var nødvendigt.

Københavns Kommune vil nu løbende og mindst en gang om ugen indhente støjmålinger fra byggepladserne for at sikre, at de nye støj- og arbejdstidsregler bliver overholdt. Desuden vil kommunen føre et aktivt tilsyn med, at de enkelte byggepladser overholder de nye regler. Overtræder byggepladserne reglerne, bliver det indskærpet for dem at de skal det. Hvis det ikke er sket efter to dage, vil byggeriet blive meldt til politiet eller i yderste konsekvens stoppet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094