23948sdkhjf

Store anlægsprojekter i ambitiøs klimaplan

Etableringen af tre ”vandveje”, som vil koste ca. 1,8 milliarder, er et kerneelement i Frederiksbergs klimatilpasningsplan.
En ny klimatilpasningsplan, som skal sikre borgerne på Frederiksberg mod oversvømmelser som følge af ekstrem regn, lægger op til både store anlægsprojekter og mindre lokale indsatser.

Hovedindsatsen til at skybrudssikre byen er at anlægge tre overordnede ”vandveje”, der hurtigt kan lede regnvand bort fra veje og huse. Samtidig skal løsningerne så vidt muligt skabe rekreative områder.

De tre ”vandveje” omfatter Grøndalsåen, der strækker sig fra Bispeengbuen langs kommunegrænsen til Damhussøen, en mulig åbning af Ladegårdsåen fra området ved Bispeengbuen til Søerne, samt en skybrudstunnel under Vodroffsvej og Vesterbro til havnen.

Kombinerer skybrudssikring med rekreative områder
Planen kommer i offentlig høring til januar, og borgmester Jørgen Glenthøj ser frem til arbejdet med at realisere planen:

- Der er lavet et meget grundigt planlægningsarbejde. Vi har sat ind på den korte bane med et skærpet beredskab, når skybruddet kommer. Nu skal vi arbejde på den lange bane, så vi også forebygger problemerne. Vandet skal kunne komme helt væk, og vi har allerede etableret et godt samarbejde med København om de mulige ”vandveje”. Det bliver en langvarig indsats, men sådanne store projekter kræver nu en gang tid og omhyggelighed. Jeg er også glad for, at vi kan kombinere den nødvendige skybrudssikring med at skabe attraktive, rekreative områder. Det kommer til at gøre en stor, positiv forskel for byen, siger Jørgen Glenthøj.

Lokale håndværkere i spil
Etableringen af de tre ”vandveje” skønnes foreløbigt at komme til at koste cirka 1,8 mia. kr., der skal deles mellem København og Frederiksberg. Den samlede skybrudsindsats forventes gennemført inden for en periode på cirka 20 år.

Også formand for kommunens By- og Miljøudvalg Jan E. Jørgensen lægger stor vægt på arbejdet:

- De overordnede løsninger skal suppleres med lokale indsatser i de enkelte dele af byen. Klimatilpasning og skybrudssikring er en indsats, vi skal løfte i fællesskab i byen. Den enkelte grundejer skal skybrudssikre sin ejendom og meget gerne bidrage til lokal håndtering af regnvand i form af for eksempel grønne tage, nedsivning eller genbrug af regnvand, hvor det er muligt. Kommunen og forsyningen har så ansvaret for de store projekter i og over jordoverfladen. Sammen kommer vi til at gøre byen langt bedre rustet til udviklingen, siger Jan E. Jørgensen.

Klimatilpasningsplanen sendes i offentlig høring i otte uger i januar-februar 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128