23948sdkhjf

Byggeriet: Finanslov koster arbejdspladser

Regeringens afskaffelse af BoligJob-ordningen mødes med kritik i Dansk Byggeri og Håndværksrådet.
Søndag offentliggjorde regeringen indholdet af næste års finanslov, og i byggeriet hæfter man sig særligt ved, at det med BoligJob-ordningens ophør ikke længere vil være muligt for danskerne at fradrage håndværkerlønninger over skatten.

- Her havde vi jobs i hånden, en populær ordning, der nød bred anerkendelse – senest fra vismændene – som effektivt middel til at skabe jobs gennem blandt andet energiforbedringer af danskernes boliger. Det er nu en realitet, at ordningen ophører fra nytår, og det beklager vi meget, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Han ærgrer sig over, at der ikke er gjort mere for at forbedre erhvervslivets rammevilkår og kalder det uforståeligt, at regeringen har bøjet sig så meget, som det er tilfældet.

- Der er et stort behov for et vedholdende politisk proces i forhold til at varetage erhvervslivets vilkår og ikke mindst skærpe dansk konkurrenceprofil. Som det fx skete, da regeringen endelig valgte at trække forlaget om at fjerne skattekompensation til udstationerede tilbage. Det har vi sloges for, og det glæder os, at der til sidst blev lyttet. Det mest positive er reelt, at det kunne have været meget værre. Vi anerkender forligene omkring erhvervsuddannelser, selvom vi gerne havde set praktikpladspræmien videreført i fuld skala. Der er også gode elementer i aftalen om social dumping, og her tænker vi især på afsnittene om en mere effektiv myndighedskontrol, siger Lars Storr-Hansen.

100 millioner til kamp mod social dumping
Også hos Håndværksrådet beklager man, at finansloven betyder et farvel til BoligJob-ordningen. Organisationen, der organiserer omkring 6.500 små og mellemstore virksomheder i byggeriet, ser dog samtidig et positivt element i, at der afsættes 100 mio. kr. mere over de kommende fire år til at bekæmpe social dumping og unfair konkurrence i byggeriet.

- Ulovlige virksomheder fra især Polen er et stigende problem for de små og mellemstore virksomheder. De betaler hverken skat, moms eller andre sociale bidrag i Danmark eller i hjemlandet, og derfor er det helt umuligt at konkurrere på lige fod med dem. Derfor påskønner vi også en enhver indsats i jagten på dem, siger afdelingschef Frank Korsholm.

Læs aftaleteksten i næste års finanslov på www.fm.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078