23948sdkhjf

Fælles solcelleanlæg i Odsherred

Kommunen vil have mulighed for at opsætte et større solcelleanlæg i f.eks. en landsby, en grundejerforening, eller på kommunale bygninger og være flere ejere om anlægget.
Odsherred Byråd har søgt Økonomi- og Indenrigsministeriet, som forestår frikommuneordningen, om som frikommune at få lov til at opsætte større solcelleanlæg til flere matrikler, idet reglerne i dag kun tillader opsætning af et solcelleanlæg på maksimum 6 kw for private på den enkelte matrikel/husstand.

Baggrunden er et ønske fra beboerne i Stenstrup, der nu er blevet Energilandsby for at fremme grøn, vedvarende energi i samarbejde mellem borgere, kommune og Energiklyngecenter Sjælland, om opsætning af et fælles solcelleanlæg på andelsbasis.

Solceller flere steder
Blandt fordelene ved fællesdrift af solcelleanlæg fremhæves,at borgere som ikke har ressourcer eller føler sig sikre på de mange regler og ansøgninger, nemmere i fællesskab med andre vil kunne drive et solcelleanlæg, alle huse behøver ikke med tiden at få opsat et solcelleanlæg, som kan virke generende eller skæmmende eller være direkte uforeneligt med lokalplanen at opsætte.

Anlæggene skal finansieres gennem en kort tilbagebetalingstid for at gøre det mere rentabelt for den enkelte, for som reglerne er i dag, koster det ekstra at deltage i finansiering og afkast for et solcelleanlæg uden for egen matrikel.

Kommunen vil også få lettere ved at understøtte den grønne energi ved fx opsætning af et solcelleanlæg på Højby Hallens tag, som kan producere strøm til mere end blot hallen, men kunne levere strøm til Højby Skole, rådhuset og plejecentret i Højby med flere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094