23948sdkhjf

Fra hospital til daginstitution

Aart Architects har slået stregerne til ombygningen af Svaneparken – en historisk bygning der netop er indviet som moderne daginstitution.
Svaneparken blev opført i 1920 som hospital og husede indtil 1980’erne åndsvageforsorgens institution i Ebberødgård i Birkerød. Efter en gennemgribende renovering og ombygning har Aart Architects i samarbejde med Tækker Rådgivende Ingeniører og Stina System Inventar omdannet det gamle hospital til en 2.000 m2 stor daginstitution med fem integrerede institutioner.

Udvendigt er bygningen totalrenoveret med respekt for stedets historie, mens rådgiverne har nytænkt de indre rum for at skabe oplevelsesrige rammer for institutionernes 250 børn og et stærkt fællesskab på tværs af de fem institutioner. I hjertet af bygningen rejser sig således et dobbelthøjt fællesrum, der via glaspartier i varierende størrelser og former skaber visuel kontakt mellem institutionerne og giver børnene mulighed for at lege og danne venskaber på tværs af institutionerne.

Et farverigt og fantasifuldt legelandskab
Alt inventaret er specialdesignet med udgangspunkt i børnenes behov og bygningens struktur. Med inventaret udfordres den traditionelle tilgang til design af daginstitutioner, da inventaret snarere end møbler fremstår som varierende rumelementer, der smelter sammen med bygningen og skaber et farverigt legelandskab af nicher, plateauer, huler og teater- og rutsjemøbler, hvor kun børnenes fantasi sætter grænserne.

Legelandskabet videreføres i udearealerne, hvor arkitekterne, med respekt for den eksisterende park, har skabt en bred vifte af aktivitetsspots. Som et spejlbillede på bygningens indre struktur er parken bygget op omkring en fælles zone med mulighed for fællesaktiviteter som en frugtlund eller et amfiteater. Den fælles zone er omkranset af fem separate haver, der danner en privat zone for hver af de fem institutioner og giver børnene mulighed for at finde tryghed, hvad enten de leger inde eller ude.

Fakta om Svaneparken
Projekt: Renovering og ombygning af historisk bygning til daginstitution med plads til 250 børn fordelt på 5 separate institutioner

Indvielse: Indviet onsdag den 31. oktober 2012.

Adresse: Biskop Svanes Vej 75, Birkerød, Rudersdal Kommune

Bygherre: FK Ejendom, Frederiksberg Kommune

Hovedentreprenør: Enemærke & Petersen A/S

Størrelse: 2.000 m²

Byggesum: 28 mio. kr.

Byggeperiode: 2010-2012
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079