23948sdkhjf

Fire teams klar til konkurrence i Odense

Realdania og Odense Kommune har sat navn på de konsortier, der skal videreudvikle kunstbygningen Filosoffen.
Et samarbejde mellem Realdania og Odense Kommune skal udvikle Hanne Kjærholms kunstbygning Filosoffen, så bygningen får mere ud af sin beliggenhed – lige ved åen, Odense Aafart og nær byens centrale latinerkvarter.

Der er netop afholdt prækvalifikation for projektet, og blandt et spændende felt bestående af 18 interesserede og kvalificerede teams har Odense Kommune og Realdania nu udvalgt fire teams med stærke kompetencer inden for såvel landskabs- som bygningsarkitektur.

Til konkurrencen, som forventes udskrevet ultimo 2012, er følgende teams udvalgt:

• Erik Brandt Dam arkitekter, Bisgaard Landskabsarkitekter, Moe & Brødsgaard.
• Creo Arkitekter, Schul Landskabsarkitekter, Rambøll Danmark.
• SLA, Aart Architects, Rådgivende ingeniørfirma Lars Kiilerich-Hansen.
• Tegnestuen Vandkunsten, Marianne Levinsen Landskab, Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniørfirma.

En udfordrende opgave
Filosoffen har en unik placering i byen. Bygningen ligger på kanten af Odenses middelalderlige bykerne i umiddelbar tilknytning til ét af byens større rekreative områder; Munke Mose. Deltagerne i konkurrencen skal bl.a. komme med forslag til, hvordan områdets mindre bygninger samles med Kunstbygningen, og hvordan der skabes en ny inviterende plads, som kan spille sammen med det nærliggende Saabyes Stryg.

- Omdannelsen af Kunstbygningen Filosoffen er en opgave, der er udfordrende både landskabsmæssigt og bygningsmæssigt. Med valget af de fire teams glæder vi os til at se deres forslag til, hvordan bygningerne i området kan samles omkring et attraktivt, integreret udeareal til glæde for både kunstbygningens besøgende og de mange borgere, der går og cykler i området, siger Karen Skou, projektleder i Realdania.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078