23948sdkhjf

Stor opgave til SLA

Den københavnske tegnestue skal sørge for, at den nye bydel med 1.000 boliger på havnen i Fredericia får tilført naturrige, sanselige og levende uderum af høj kvalitet.
Det bliver den københavnske tegnestue SLA, der vinder rollen som rådgivende landskabsarkitekt for det ambitiøse byudviklingsprojekt FredericiaC.

SLA har vundet opgaven i en inviteret konkurrence mellem fem af Danmarks førende landskabsarkitekter, og vinderprojektet bygger videre på den strategi for det midlertidige landskab, som tegnestuen etablerede i området tilbage i 2010.

International opmærksomhed
Det midlertidige landskab er blevet et yndet og meget brugt område for Fredericias borgere, hvor byliv og byrumskvaliteter er opstået allerede lang tid inden, det første spadestik til den nye bydel er taget.

I det midlertidige landskab er så forskellige ting som frodig natur, byens historie og naturlig forureningsrensning sammenvævet til et aktivt og grønt landskab, som har dannet skole indenfor brugen af midlertidige byrum i byudviklingen.

- Når jeg fortæller om det midlertidige projekt i FredericiaC på internationale konferencer og seminarer om byudvikling og landskabsarkitektur, er det netop dette aspekt, der løber med al interessen: Alle er interesserede i at vide, hvordan det midlertidige areal og de erfaringer, vi gør os her, rent faktisk påvirker den efterfølgende opførelse af ny by og sikrer, at både byliv og grønt miljø vil fortsætte med at skabe merværdi for både borgere og erhvervsliv, fortæller Stig L. Andersson, kreativ direktør for SLA, der er glad for nu at få muligheden for at føre det midlertidige landskabs mange kvaliteter videre i den kommende byplan.

Fakta om FredericiaC
Med byudviklingsprojektet FredericiaC står havnefronten i Fredericia over for en gennemgribende revitalisering, efter de tunge industrier har forladt havnearealet. Her bygger Fredericia Kommune og Realdania By i løbet af de næste 20-25 år en ny bydel, som skal positionere Fredericia som hjertet af trekantområdet.

Det hollandske arkitektfirma KCAP og den danske tegnestue Vandkunsten vandt i 2011 konkurrencen om helhedsplanen. Det fremlagte forslag er pt. i høring i Fredericia Kommune. Forslagets hovedkoncept er at omdanne FredericiaC til en kanalby, som det var tanken i Fredericias oprindelige byplan fra 1677.

Bag udviklingen står FredericiaC P/S, der er et partnerselskab mellem Realdania By og Fredericia Kommune. Realdania Bydelen udvikles i løbet af de næste 20-25 år. Området er ca. 20 ha. Bygningsarealet vil ca. være 265.000 kvadratmeter. Når bydelen står færdig vil den rumme 1000 boliger og 2800 nye arbejdspladser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078