23948sdkhjf

Nedfaldne betonstykker lukkede turistmagnet: Koster millioner at renovere

Siden efteråret 2024 har Lyngvig Fyr været lukket grundet forfald og nedfaldne betonstykker. En ny rapport viser, hvad det vil koste at udbedre skaderne, så fyret kan genåbne

Lyngvig Fyr står over for nødvendige reparationer for flere millioner kroner, hvis fyrtårnets stabilitet og sikkerhed skal sikres fremadrettet.

Det er Jyske Vestkysten, der har historien.

Det er meldingen i en rapport fra ingeniørfirmaet Norconsult, der har givet Naturstyrelsen indsigt i de økonomiske omkostninger ved at bringe fyret tilbage til sin tidligere stand.

Ifølge rapporten vil det koste omkring 7,1 mio. kr. inklusive moms at gennemføre både midlertidige og permanente reparationer.

Reparationerne er nødvendige, da fyret har været lukket siden september 2024 på grund af nedfaldne betonstykker, der udgør en fare for besøgende og personale på den normalt velbesøgte og ellers ufarlige vestjyske turistdestination.

Norconsult-rapporten skitserer både kortsigtede og langsigtede planer for, hvordan skaderne kan udbedres. 

Blandt andet skitseres en plan for en midlertidig reparation, der tager 11 uger. Det er denne løsning, man håber på hos Ringkøbing-Skjern Museer, som driver fyret.

- Jeg håber, at det er den løsning, man vælger at gå med. Den midlertidige løsning kan man tage udgangspunkt i, når man arbejder videre. Den må jo ikke være spildt i forhold til den permanente udbedring, siger Mette Bjerrum Jensen, som er direktør hos Ringkøbing Skjern Museer.

Lyngvig Fyr, der ligger nær den lille fiskerby Hvide Sande, er ejet af Naturstyrelsen. Det blev bygget i 1906.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109