23948sdkhjf

Sidste fase af Kulturhavn Kronborg i gang

Entreprenørfirmaet Aarsleff er netop gået i gang med byggeriet af træpromenaden, som skal være i havnebassinet foran Kulturværftet ved Kronborg.
De sidste arbejder i forbindelse med Kulturhavn Kronborg-projektet er nu i gang og herunder hører også en trappe- og træpromenade i havnebassinet, hvor borgere og turister kan sætte sig og nyde udsigten tæt ved vandet, Kronborg og Kulturværftet.

Onsdag den 17. oktober gik projektets entreprenør Aarsleff A/S i gang med at bygge promenaden. Det skriver Kulturområde Helsingør.

Træpromenaden består af et bredt trappeelement op imod Kulturværftet. Nederste plateau fortsætter over i en promenade langs med Havnegade. Promenaden bygges af træsorten Azobétræ, som typisk bruges i havnebyggerier og som også er blevet brugt på blandt andet kajfronten på Værftspladskajen og i træfelterne, der afbryder granitten på Værftspladsen.

Adgang trods arbejde
Byggeriet af promenaden er lagt i efteråret og vinteren for at arbejdet generer brugerne af Kulturværftet og Værftspladsen mindst muligt. Det betyder også, at træpromenaden står færdig i starten af det nye år, så den er klar til at blive taget i brug under forårets første solstråler.

Det første der sker, er ramning af pælene, der skal bære promenaden. Det er nødvendigt at inddrage en del af pladsen omkring havnebassinet og derfor sættes der byggepladshegn rundt om arbejdsområdet. Der vil dog hele tiden være adgang til værftspladsen og hovedindgangen til Kulturværftet. Langs med kajen og Havnegade vil der også hele tiden være en smal passage åben mellem byggeriet og jernbanen. I perioder vil Aarsleff arbejde på træpromenaden samtidig med at Lokalbanen udfører sporarbejde. Arbejdet er koordineret og forventes ikke at skabe problemer.

Per Aarsleff A/S indgik i foråret 2008 aftale med Slots- og Ejendomsstyrelsen samt Helsingør Kommune om udførelse af Projekt Kulturhavn Kronborg. Det blev dengang oplyst, at aftalen har en værdi af 140 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109