23948sdkhjf

Konkurrenters problemer styrker boligentreprenør

Trods fremgang i omsætning og resultat nåede JCN Bolig ikke egne mål. Konkurser blandt konkurrenter styrker dog firmaets position, mener økonomidirektøren

Et godkendt årsregnskab. 

Sådan betegner ledelsen i JCN Bolig årsregnskabet for totalentreprenøren med 82 års historie - ikke mindst med branchens udfordringer in mente i 2022. 

Omsætningen er steget fra 684 mio. kr. til kr. 705 mio. kr., fremgår det af en pressemeddelelse med henvisning til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal. Dermed overgår den jyske boligentreprenør med base i Aarhus sidste års rekordomsætning.

De nærmeste konkurrenter er tæt på halveret i årets løb i form af konkurserne hos blandt andet JFP, Q-Construction, STB Byg, Adsbøll, med flere. Vores markedsposition er med andre ord blevet kraftigt forbedret. Økonomichef Palle Breindahl Schmidt

Samtidig er resultatet før skat steget fra kr. 20,6 mio. til kr. 26,9 mio. JCN Bolig lander på en overskudsgrad på 4 pct., hvilket ifølge boligbyggeren også er det strategiske udgangspunkt for driften.

– Omsætningsmæssigt er vi lidt under budget som følge af, at et par investorer trak følehornene til sig ved rentestigningerne medio året. Det til trods er jeg yderst tilfreds med det finansielle resultat, siger økonomichef Palle Breindahl Schmidt og påpeger:

– Siden vores boligspecialisering så lyset har vi indfriet de finansielle mål hvert år.

Hvordan det er gået konkurrenterne, bruger økonomichefen også som indikator:

– De nærmeste konkurrenter er tæt på halveret i årets løb i form af konkurserne hos blandt andet JFP, Q-Construction, STB Byg, Adsbøll, med flere. Vores markedsposition er med andre ord blevet kraftigt forbedret, siger Palle Breindahl Schmidt:

– I et så udfordret marked skal man være meget tilfreds med at indfri budgetterne.

År på niveau – og så går det stærkt

JCN Boligs vækst ventes at fortsætte de kommende år - fortsat med 100 pct. boligprojekter.

Ordrebeholdningen er sådan sammensat, at der forventes et aktivitetsniveau for 2023 i niveau med det netop afsluttede regnskabsår. Mens der for 2024 forventes et stort forøget aktivitetsniveau.

Om aktivitetsniveauet i 2024 lyder det fra adm. direktør Flemming V.T. Rasmussen:

– Vi oplevede som alle andre et stop i markedet i forbindelse med den finansielle uro. Der gik dog ikke lang tid før vi derefter fik ikke blot mange, men også meget seriøse henvendelser fra bygherrer og investorer.

– Vores strategi om at drive en bæredygtig og finansiel sikker virksomhed med lav risiko er ramt spot on i det aktuelle marked, vurderer han. 

Med andre ord er firmaet "det sikre kort". Og det giver ifølge direktøren bonus:

- Med udgangspunkt i de henvendelser har vi allerede lavet et par store kontrakter, og det vil blive fulgt af flere store og ret markante kontrakter i kommende halve år. 2024 ser derfor allerede meget spændende ud.

JCN Bolig oplyser endvidere, at virksomheden ikke er involveret i voldgiftssager.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109