23948sdkhjf

Cowi-direktør bliver ingeniørernes frontmand

En enig bestyrelse har valgt Cowi-direktør som ny formand

Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, har fået ny bestyrelsesformand i skikkelse af Henrik Winther, der er direktør i Cowi A/S.

Han er netop blevet valgt på foreningens årlige generalforsamling, oplyser foreningen, hvis medlemmer af rådgiver- og ingeniørvirksomheder beskæftiger cirka 33.000 medarbejdere i Danmark og internationalt.

Det var en enig bestyrelse, der indstillede den 52-årige Cowi-direktør som ny formand, da den nu tidligere formand, Christian Listov-Saabye, som har siddet på posten i to år, valgte ikke at genopstille.

Dobbeltudfordring

Henrik Winther vil som FRI-formand arbejde for sikre de rammebetingelser, der skal til, for at den rådgivende ingeniørbranche kan understøtte de kommende års gigantiske opgave med at sikre den grønne omstilling, forsyningssikkerheden og velfærden i Danmark, fremgår det af meddelelsen.

Vi kommer til at arbejde hårdt for at sikre, at vores uddannelsessystem og lovgivning understøtter det stigende behov for kvalificerede kandidater Henrik Winther, direktør i Cowi A/S og ny bestyrelsesformand i FRI

I sin tiltrædelsestale pegede den nyvalgte formand også på ”et af de største dobbeltudfordringer nogensinde”:

– På den ene side er der en række kæmpe samfundsopgaver foran os som virksomheder, som vi må og skal bidrage til at løfte, og samtidig har vi som branche den største udfordring med rekruttering af kvalificeret arbejdskraft, vi nogensinde har set, udtaler Henrik Winther, og han fortsætter:

– Så vi kommer til at arbejde hårdt for at sikre, at vores uddannelsessystem og lovgivning understøtter det stigende behov for kvalificerede kandidater – danske og internationale. Og at vi som virksomheder er klar til at tage imod alle, der kan og vil, på en måde, så det er attraktivt at skabe sig en karriere i en rådgivende ingeniørvirksomhed.

Ved årets generalforsamling i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, blev bestyrelsen i øvrigt styrket med Camilla Hummer, forretningschef for transport i Moe og Ole Fritz Adeler, adm. direktør i Envidan.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141