23948sdkhjf

Herfølge Bjergby har fået sin helhedsplan

Visionerne for en ny bydel vest for banen i Herfølge er nu vedtaget

"Når toget standser, og du står af på Herfølge Station, vil du møde Herfølge Bjergby med Påskebjerg som det markante landskabstræk, der grænser op til en stor, åben fælled. Boligkvartererne ligger i kanten af fælledlandskabet".

Sådan lyder indledningen til den helhedsplan for Herfølge Bjergby, der netop er vedtaget af byrådet i Køge Kommune.

Helhedsplanen tegner visionerne for den kommende bydel i Herfølge, som er tænkt til at spire op vest for banen. Herfølge Bjergby får et blandet boligkvarter, hvor "man samles om et fællesskab og en bæredygtig tilgang til tilværelsen", som det hedder i en pressemeddelelse.

- Jeg glæder mig meget til at følge udviklingen af den nye Herfølge-bydel. Visionen er at skabe en unik og mangfoldig bydel i pagt med områdets skønne natur og med fokus på det fællesskab på tværs af generationer og bæredygtighed, udtaler borgmester Marie Stærke.

Herfølge Bjergby har et potentiale som udviklingsområde, da LilleSyd banen opgraderes i foråret 2023, så der fremover kun vil være 36 minutters direkte togforbindelse mellem Herfølge og København H.

Ungdomsboliger og villaer

Herfølge Bjergby kommer til at bestå af fire kvarterer; Skovkvarteret, Bjerggårdskvarteret, Lille Syd-kvarteret og Frøgrunden med hvert deres nabolag.

Boligerne, som forventelig bliver i både ejer- og lejeform, bliver overvejende række-, klynge- og gårdhavehuse primært i to etager og med mulighed for op til 3,5 etager.

Der er også ønske om at bygge ungdomsboliger og bofællesskaber, herunder seniorbofællesskaber, mens enkelte boliger for udsatte borgere kan etableres i tiny houses.

Tegnestuer er valgt

Bag den arkitektoniske del af helhedsplanen står tegnestuerne WERK og Vandkunsten:

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at dette nytænkende og værdiskabende lokalsamfund bliver til stor inspiration for omverdenen. Helt fantastisk at være med til at gøre drømmen til virkelighed, udtaler Thomas Kock, kreativ direktør i WERK.

Blandt grundejerne i Herfølge Bjergby er ægteparret filmproducenten Peter Aalbæk og byplanlægger Lise Palm. 

Efter vedtagelsen af helhedsplanen skal der sættes gang i drøftelser om den videre proces. Blandt andet skal en kommende analyse af boligmarkedet i Køge Kommune afdække med hvilken hastighed, det vil være hensigtsmæssigt at bygge nyt. Derudover skal udviklingen ske under hensyn til den økonomiske situation, ligesom lokalplanlægningen vil være en del af den kommende proces.

Kommunen oplyser ikke hverken økonomi eller udbudsformer i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095