23948sdkhjf

Magasinet Renovering er udkommet!

LÆS MAGASINET RENOVERING HER

Hvad der foregår bag murene i landets boligforeninger

De står og sparker til fundamenterne ude i de almene boligforeninger. Skal der rives ned eller bygges op. Spørgsmålet er, hvad der bedst betaler sig.

En ny helhedsplan er noget, der kan give dybe panderynker i boligforeningerne. Der skal udskrives en stor check, og samtidig er byggeprocessen en stor indgriben i beboernes hverdag med både larm og rod og måske endda genhusning. Man skal være sikker i sin sag, når det gælder omfanget af forbedringerne og samtidig give foreningens beboere en så skånsom oplevelse som muligt. Det kræver erfarne entreprenører, der har løsninger parat, når man støder på uforudsete forhindringer. Men det kræver også håndværkere, der forstår betydningen af god kommunikation og et generelt højt serviceniveau overfor beboerne.

Sådan et renoveringsprojekt koster ofte i omegnen af en halv milliard gode danske kroner, og hvordan er pengene givet bedst ud? De første modulbyggerier fra de glade 60’ere begynder at vise træthedstegn, og man kan ind imellem glemme, at det er mere end 60 år siden. På renoveringsprojekter kan det være svært at vide, hvad der dukker op, når man kigger ind bag tapetet. Da det første bygningsreglement først blev indført i 1977, var de tidlige modulbyggerier af meget svingende kvalitet. Tit blev der brugt miljøskadelige stoffer som pcb, asbest og bly. Et projekt med glasinddækning af altaner kan f.eks. vise sig at blive væsentlig fordyret, hvis betonen ikke er stærk nok i sin sammensætning til at sikre altanernes robusthed.

Det ligger fint i forlængelse af en bæredygtig dagsorden at renovere frem for at bygge nyt. Landsbyggefonden også indført en greenscreening på renoveringspuljen for de almene boligforeninger, som understøtter de bæredygtige tiltag. På den anden side skal man heller ikke prygle en død hest. Nogle gange er planløsningen bare umulig eller byggeriets kvalitet for ringe, og så kan det måske i virkeligheden være mest bæredygtigt at rive udtjente kvadratmeter ned.

Læs meget mere i Magasinet Renovering her

God læselyst

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094