23948sdkhjf

”Nødvendig turnaround": Züblin ansætter ny direktør

Ny ledelse, ny forretningsstrategi og nye projektsegmenter på vej fra den østrigskejede entreprenør

Anders Medin Feldbæk bliver ny direktør for i det østriskejede entreprenørfirma Züblin. 

Han træder ind i direktionen for Züblin A/S i rollen som direktør for Byggeri i Byggeri Danmark under Subdivision Skandinavien.

Udnævnelsen sker ifølge en pressemeddelelse fra entreprenørfirmaet for at styrke den danske forretning og som et led i igen at skabe en tilfredsstillende byggevirksomhed i Danmark.

Bestyrelsesformand hos Züblin, Jens-Henrik Stilhoff Nicolaisen, er glad for, at Anders Medin Feldbæk har påtaget sig ansvaret for at gøre byggeridivisionen til en stabil og indtjenende forretningsenhed:

– Anders er med sit store kunde-, proces- og produktionsfokus den helt rette person til at løse opgaven i et udfordret marked, siger bestyrelsesformanden:

– Dermed har vi nu en samlet direktion, der står stærkt i forhold til at gennemføre den nødvendige turnaround og sikre Züblin langsigtet succes i Danmark.

Om Anders Medin Feldbæk

Anders Medin Feldbæk kommer fra en stilling som afdelingschef hos Züblin A/S og har tidligere været projektchef hos blandt andet MT Højgaard, HENT og Nordstern (tidligere Casa og KPC). 

Han er 38 år og uddannet bygningskonstruktør fra Via University College i Horsens samt Msc. i Project Management fra Queensland University of Technology, Brisbane, Australien

Kilde: Züblin

Den fremtidige direktion hos Züblin vil bestå af kommerciel direktør for Skandinavien Steen Hager Nielsen og direktør for Byggeri Anders Medin Feldbæk.

Genopretning, konsolidering og vækst

Den kommende tid skal selskabets ledelse blandt andet udrulle en ny forretningsstrategi med fokus på især at udvide virksomhedens portefølje af mindre og mellemstore totalentrepriser inden for privat bolig-, kontor- og institutionsbyggeri.

– Vores nye strategi omfatter tre faser – genopretning, konsolidering og vækst – og den er stærkt forankret både hos den tyske og skandinaviske ledelse samt virksomhedens medarbejdere i Danmark, siger Anders Medin Feldbæk.

– For grundlæggende handler det, om at vi som organisation skal levere det, vi lover, hele vejen rundt, fortsætter han.

Züblin er herhjemme blandt andet kendt for en række store prestigeprojekter som Blox, Axel Towers, metro til Nordhavnen og højhuse i Carlsberg Byen i København. Men i de seneste år har selskabet kæmpet med en række udfordringer og døjet med store underskud på det danske marked.

I det seneste offentliggjorte regnskab for 2021, måtte Züblin således notere et tab på ikke mindre end 674 mio. kr. ud af en omsætning på 650 mio. kr. 

Sidste år fik Züblin så tildelt endnu et slag, da bygherren Samvirkende Boligselskaber (SAB) ophævede en  totalentreprisekontrakt på knap 800 mio. kr. for udførelsen af Det nye Sølund, et nyt plejecenter samt ungdomsboliger ved Sortedamssøen i København.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219