23948sdkhjf

Beboere i vindfølsomme højhuse skal evakueres inden fredagens storm

En lang række beboere i Bellahøjhusene skal i løbet af fredagen evakueres som følge af udsigten til stormvejr

Fredag rammer stormen Otto hele landet, og de voldsomme vinde kan udgøre en risiko for de tre mest vindfølsomme højhuse i Bellahøjhusene, der risikerer at styrte sammen, skriver Sjællandske Nyheder.

Derfor skal en lang række beboere evakueres fra bygninger i Bellahøj ved København.
Det oplyser KAB, der administrerer bygningerne.

– Du og din husstand skal evakueres på grund af den kommende storm og skal i dag have forladt boligen SENEST KL. 18. Kl. 10 sender vi en sms med besked om de praktiske forhold, skriver KAB.

I løbet af dagen vil der ankomme busser ved Bellahøjhusene, som skal køre beboerne til et hotel, hvor de skal være over natten, indtil stormen har lagt sig, skriver Sjællandske Nyheder.

Påbud og nærved-evakuering 

Samvirkende Boligselskaber har tidligere modtaget et kommunalt påbud om at fremskynde genhusningen af beboerne i seks af Bellahøjhusene, de ikoniske betonhøjhuse i Brønshøj.

Påbuddet kommer efter, at boligselskabet i oktober sidste år orienterede kommunen om konklusionen på en række tekniske beregninger, der viser, at husene har så svære konstruktionsfejl, at de skal evakueres ved stærk vind. For de mest udsatte huse er sikkerheden nedsat allerede ved 13 m/s i middelvind, svarende til stormende kuling.

Allerede i januar i år var man tæt på at evakuere beboerne i de mest vindfølsomme huse. En melding for den 15. januar om risiko for middelvind tæt på evakueringsgrænsen for enkelte af højhusene, førte til et forvarsel om mulig evakuering. Vejret artede sig dog bedre end frygtet, så den 14. januar kunne beredskabet afblæse evakueringen.

Påbud: Sæt fart på genhusning af beboere i ikoniske betonhøjhuse

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109