23948sdkhjf

Småfejl kan koste entrepriser

Formalia skal være i orden hvis man vil vinde udbud, men desværre koster småfejl mange små og mellemstore håndværkfirmaer entrepriser.
I takt med at flere og flere opgaver bliver sendt i udbud, får små og mellemstore virksomheder gode muligheder for at byde på opgaver. Men det stiller også store krav.

I kampen om entrepriser og ordrer har mange virksomheder blikket rettet stift på prisen. Virksomhederne skal dog huske på, at de konkurrerer på alle kravene i udbudsmaterialet, lyder rådet fra advokat Kristina Søgaard fra Advodan til små- og mellemstore virksomheder:

- Hvis man glemmer bare et af alle de her typiske krav, har man ikke opfyldt udbudskravet, og man ryger ud. Det er ærgerligt at blive
sorteret fra på grund af sjuskefejl. Især hvis man faktisk lever op til kravene, siger Kristina Søgaard i Jyllands-Posten.

Hav styr på det hele
Virksomhederne skal kunne dokumentere resultater og seriøsitet med hårde fakta, så som regnskabstal, medarbejderoversigter, referencelister mm.

For hurtigt at kunne besvare alle spørgsmål i et givent udbudsmateriale lyder rådet blandt andet på, at firmaerne bør udarbejde en udbuds- eller prækvalifikationsmappe med referencelister og lignende, der løbende holdes opdateret.

På trods af arbejdet, der skal lægges i at holde informationerne up to date, får virksomheden derigennem en fordel fra start:

- Mange er sultne, og konkurrencen er hård. De færreste har råd til at sidde og byde på opgaver hele tiden. Men hvis man har en grundskabelon klar, kan man bedre koncentrere sig om de særlige forhold, som gælder for det enkelte udbud, siger Kristina Søgaard til Jyllands-Posten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095