23948sdkhjf

Ikonbyggeri præmieret

Friis & Moltke modtog på Arkitekturens dag Herning Byråds Bygningspræmieringspris 2012 for den nye integrerede skole og daginstitution i Tjørring, Stjernen.
Herning Kommunes bygningspræmieringspris går i år til ”Stjernen” – Tjørrings nye skole og daginstitution – for spændende sammenhæng mellem pædagogik og arkitektur.

Huset er taget i brug i august i år som ny ramme for 600 børn og 80 medarbejdere. Og allerede nu trækker det med sin karakteristiske stjerneform og sin grundige sammentænkning af rammer og indhold stor opmærksomhed.

- Præmieringsudvalget vil blandt andet gerne fremhæve Stjernen for netop den måde, pædagogikken, arkitekturen og landskabet omkring selve bygningen spiller sammen på. Der er masser af oplevelser og farver i husets fem ”arme”, og både huset og udenomsarealerne virker legende og nyskabende med god plads til både læring og bevægelse, siger borgmesteren om bygningen, der er tegnet af arkitektfirmaet Friis & Moltke og landskabsarkitekterne Møller og Grønborg.

Nyskabende anlæg for skole og børneinstitution
Stjernen består af fem bygningsarme, der danner en stjerne. De fine oplevelsesrige rumforløb er tilført farver og underfundig kunstnerisk udsmykning.

- Rammerne for læring, leg og bevægelse knyttes flot sammen af Stjernen og landskabsplanen indeholdende omkransende stinet, nære byrum, torve og pladser og fjernere landskabsrum med mere naturprægede aktiviteter, hed det blandt andet i begrundelsen for at tildele byggeriet prisen.

Projektet blev vundet i totalentreprise i 2009 og indviet sommeren 2012. Projektet blev færdigbygget af firmaet JFP Byg A/S, som overtog projektet efter den oprindelige entreprenør. Davidsen Partnere, gik konkurs i december 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125