23948sdkhjf

Ingen fejl og mangler i MTH-byggeri

MT Højgaard har netop færdiggjort det andet punkthus i Jyllandsgade-kvarteret i Horsens for boligselskabet Domea.
34 spritnye almene lavenergiboliger stod i slutningen af september klar til indflytning for lejere hos boligselskabet Domeas afdeling i Horsens, hvor MT Højgaard netop har afleveret lejlighederne i det ni etager høje punkthus på Jyllandsgade - uden fejl og mangler.

Byggeriet er en fortsættelse af et vellykket samarbejde mellem bygherre og entreprenør. Jyllandsgade 57 er således et søsterhus til nabobyggeriet på Holmboes Allé 6, som MT Højgaard også har opført i totalentreprise.

De to punkthuse er blandt de højeste i Horsens. I forbindelse med spadestikket til det første punkthus gav daværende borgmester Jan Trøjborg boligprojektet tilnavnet ”Lille Manhattan”.

Levet op til forventningerne
Boligselskabet Domeas byggechef Karsten Pedersen roser samarbejdet og siger, at resultatet har været bedre, end de er vant til:

- Vores forventninger til entreprenøren er, at tidsplanen holder, at kvaliteten er i orden, og at der er så få fejl og mangler, som det er muligt. Når lejerne får deres nøgle til et nybyggeri, be-taler de fuld husleje fra første dag, og derfor forventer både de og vi, at byggeriet er perfekt, siger Karsten Pedersen.

Lavenergibyggeri
Punkthuset er et såkaldt BR08 Lavenergiklasse 1-byggeri. Byggechef Karsten Pedersen fortæller, at byggeriet så absolut lever op til lavenergibetegnelsen. Sidste vinter hørte de således en lejer i det første punkthus fortælle, at vedkommende en halv måned efter indflytningen i januar endnu ikke have åbnet for radiatorerne.

Det lave energiforbrug skyldes primært passive tiltag som høj isoleringsevne, minimering af kuldebroer og optimering af træ/alu-vinduernes arealer og placering. Boligerne har også balan-ceret ventilation med højeffektiv varmegenvinding. Alle boliger har egen altan og depotrum i kælderen.

Fakta
Bygherre: Domea Horsens
Totalentreprise: MT Højgaard A/S
Arkitekt: Ginneruparkitekter A/S
Ingeniør: Søren Jensen Rådgivende ingeniørfirma A/S
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11