23948sdkhjf

130 millioner til anlæg i Jammerbugt

Byggeriet af en ny skole i Aabybro samt energirenovering af Aabybrohallen sikres med Jammerbugt Kommunes budget for 2013.
Jammerbugt byråd er netop nået til enighed for budgettet for 2013. Parterne fremhæver, at der har været arbejdet på at sikre et overskud på driften, så der kan sættes den nødvendige fokus på vigtige anlægsprojekter.

Det samlede anlægsbudget for 2013 vil i alt udgøre 92,8 mio. kr. samt 38 mio. kr. på ældre-/institutionsområdet – i alt 130,8 mio. kr.

Anlægsniveauet er udtryk for, at der for alvor sættes gang i byggeriet af ny skole i Aabybro og en omfattende energirenovering af Aabybrohallen. En stor del af disse investeringer lånefinansieres, men der afsættes samtidigt de nødvendige beløb i budgetterne for 2013-
2016, så projekternes samlede finansiering sikres.

Herudover er der blandt andet afsat midler til investeringer i forbindelse med ændring af børnehavestrukturen i Pandrup/Kaas-området, midtbyinvesteringer i Pandrup som opfølgning på Masterplanen for byen, halpulje, videreførelse af skrotningsordningen samt nyt tiltag ”Lys over land” (mulighed for etablering af vej-/stibelysning i landområder).

Forligspartierne er enige om, at der skal træffes endelig beslutning om et kommende byggeri af ny børnehave i Pandrup-Kaas-området inden udgangen af 2012, således at projekteringen af det aftalte byggeri som minimum kan gå i gang i løbet af 2013 med henblik på at byggeriet senest kan igangsættes i 2014.

Energitiltag og bæredygtighed
Der igangsættes energibesparende tiltag med energioptimering via LED-belysning i en række bygninger samt solcelleanlæg. Dette skal sikre såvel en betydelig besparelse samt en nedbringelse af CO2-udledningen.

Herudover vil den nye skole i Aabybro og ESCO-renoveringen af Aabybrohallen blive udført med fokus på størst mulig bæredygtighed.

Et flertal på 26 ud af 27 i kommunalbestyrelsen indgik den 28. september forlig om budgettet for 2013. Således står Venstre, Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti samt Borgerlisten sammen om budgettet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078