23948sdkhjf

Håndværksuddannelser får status med ny aftale

Varde Kommune, EUC Vest og Dansk Byggeri underskriver en partnerskabsaftale, som skal hjælpe flere unge med at få en praktikplads inden for bygge- og anlægsbranchen.
Når unge vælger en erhvervsuddannelse inden for bygge- og anlægsbranchen, så skal de også have en praktikplads, der gør det muligt for dem at gøre deres uddannelse færdig.

Det er målet med en ny partnerskabsaftale mellem Varde Kommune, EUC Vest og Dansk Byggeri Sydvestjylland, der underskrives onsdag.

- Jeg er glad for, at vi med aftalen giver større status til de håndværksmæssige uddannelser - en meget vigtig del heraf er praktikpladser, hvor aftalen sikrer et bedre match mellem lærlinge og virksomheder. Det er jo de unge mennesker, som skal bygge vore huse og sikre vores velfærd i fremtiden, siger Gylling Haahr, borgmester i Varde Kommune.

Samarbejde skal skabe pladserne
Partnerskabsaftalen mellem Dansk Byggeri, EUC Vest og Varde Kommune betyder, at parterne gennem forskellige former for aktiviteter - og ved direkte kontakt til virksomhederne - vil samarbejde om at skabe flere praktikpladser i lokalområdet.

- Vores erfaring fra andre kommuner er, at partnerskabsaftaler får antallet af praktikpladser til at stige, og det kommer vi også til at se i Varde. Det er vigtigt, vi sikrer, at så mange som muligt får en uddannelse og en praktikplads. Derfor er jeg meget glad for partnerskabsaftalen, og jeg håber, at flere kommuner vil følge efter, siger formand for Dansk Byggeri Sydvestjylland, Michael Mathiesen.

Bygger på frivillighed
Partnerskabsaftalerne bygger på frivillighed - modsat sociale klausuler. Og erfaringerne viser, at det virker.

- Partnerskabsaftalerne har den fordel, at virksomhederne nemmere kan planlægge, hvornår og hvor mange lærlinge de har plads til. Særligt i krisetider er det vigtigt, at virksomhederne kan tilpasse antallet af lærlinge med antallet af ordrer. I Herlev har partnerskabet fx betydet over 30 praktikpladser på bare ét år, siger Michael Mathiesen.

Dansk Byggeri Sydvestjylland, EUC Vest og Varde Kommune mødes på Campus Varde onsdag den 2. oktober kl. 9.30 for at underskrive aftalen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094