23948sdkhjf

Energirenoveringer slår forventningerne

Da Ringkøbing-Skjern Kommune i 2011 indgik samarbejde med Scanenergi A/S om energirenovering af enfamiliehuse var ambitionerne høje. Eller det troede man på det tidspunkt.
Målene i projektet HusetsEnergi.dk var meget klare; I løbet af 2012 skulle 100 enfamiliehuse energirenoveres. Samtidig skulle hver energirenovering i snit give en besparelse på 4.000 kWh.

Formand for Ringkøbing-Skjern Kommunes Energiråd, Knud Christensen, glæder sig over de gode resultater, man nu har nået.

- Allerede nu kan vi se effekten af projektet. Vi sparer kWh, der bidrager til kommunens samlede energimålsætninger, og det er samtidig en udvikling, som skaber omsætning og jobs i lokalområdet, siger Knud Christensen.

30 procent mere end ventet
- Det var langtfra uambitiøse mål og det bliver fortsat en udfordring at nå de 100 huse i indeværende år, men nu, hvor vi har fået tallene fra energirenoveringen af de første 50 huse, kan vi se, at målene i den grad er blevet overgået, siger en lige så begejstret Henning Donslund, leder af kommunens Energisekretariat.

De første 50 huse viser således at hver energirenovering i gennemsnit har sparet ikke blot de 4000 kWh, men hele 5200 kWh. Og her i er kun indregnet energirenovering og altså ikke indregnet el-producerende solcelleanlæg.

- Det handler egentlig blot om sund fornuft. Det har vist sig, at det kan være en overordentlig god investering at energioptimere sit hjem. Både på grund
Fakta
Samarbejdsparter i projektet er ud over Scanenergi A/S også RAH, Ringkøbing-Skjern Forsyning og Ringkøbing Fjernvarmeværk.

Målet er at energioptimere 1.000 enfamilieshuse i kommunen.
af den teknologi, der er til rådighed, og på grund af de regler og støtteordninger, der er på området. Det er et område under stærk udvikling, siger Henning Donslund.

Han tilføjer, at det også for opsætning af solcelleanlæg går strålende, idet foreløbige tal fra elselskabet RAH fortæller, at der i deres område er opsat 580 nye solcelleanlæg bare i år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078