Energirenoveringer slår forventningerne
Da Ringkøbing-Skjern Kommune i 2011 indgik samarbejde med Scanenergi A/S om energirenovering af enfamiliehuse var ambitionerne høje. Eller det troede man på det tidspunkt.
Formand for Ringkøbing-Skjern Kommunes Energiråd, Knud Christensen, glæder sig over de gode resultater, man nu har nået.
- Allerede nu kan vi se effekten af projektet. Vi sparer kWh, der bidrager til kommunens samlede energimålsætninger, og det er samtidig en udvikling, som skaber omsætning og jobs i lokalområdet, siger Knud Christensen.
30 procent mere end ventet
- Det var langtfra uambitiøse mål og det bliver fortsat en udfordring at nå de 100 huse i indeværende år, men nu, hvor vi har fået tallene fra energirenoveringen af de første 50 huse, kan vi se, at målene i den grad er blevet overgået, siger en lige så begejstret Henning Donslund, leder af kommunens Energisekretariat.
De første 50 huse viser således at hver energirenovering i gennemsnit har sparet ikke blot de 4000 kWh, men hele 5200 kWh. Og her i er kun indregnet energirenovering og altså ikke indregnet el-producerende solcelleanlæg.
- Det handler egentlig blot om sund fornuft. Det har vist sig, at det kan være en overordentlig god investering at energioptimere sit hjem. Både på grund
Fakta
Samarbejdsparter i projektet er ud over Scanenergi A/S også RAH, Ringkøbing-Skjern Forsyning og Ringkøbing Fjernvarmeværk.
Målet er at energioptimere 1.000 enfamilieshuse i kommunen.
af den teknologi, der er til rådighed, og på grund af de regler og støtteordninger, der er på området. Det er et område under stærk udvikling, siger Henning Donslund.
Samarbejdsparter i projektet er ud over Scanenergi A/S også RAH, Ringkøbing-Skjern Forsyning og Ringkøbing Fjernvarmeværk.
Målet er at energioptimere 1.000 enfamilieshuse i kommunen.
Han tilføjer, at det også for opsætning af solcelleanlæg går strålende, idet foreløbige tal fra elselskabet RAH fortæller, at der i deres område er opsat 580 nye solcelleanlæg bare i år.