23948sdkhjf

Helhedsplan fremtidssikrer 272 boliger

Beboerne i Boligforeningen AABs afdeling Sjælør Boulevard i Valby har sagt ja til en ambitiøs helhedsplan, som omfatter en renovering af afdelingen.
Sjælør Boulevard er ét af Valbys store almene boligområder med omkring 2000 beboere. Boligforeningen AABs afdeling her er opført i 1970 og består af 272 boliger. Afdelingen ligger i et område, som er på regeringens liste over såkaldte ghettoer, og det gør AAB nu noget ved.

- Med denne renovering giver vi hele området en kæmpe saltvandsindsprøjtning, så Sjælør Boulevard også fremover er et dejligt sted at bo – og et sted, nye beboere har lyst til at flytte til, siger formand for AAB, Bent Haupt Jensen.

Husenes facader skal efterisoleres og have ny flot beklædning. Der skal bygges nye store opholdsaltaner i forlængelse af køkkenerne, så lejlighederne bliver lysere og får mere rum. Faldstammer, vandrør og ventilationskanaler udskiftes, samtlige lejligheder får nye moderne køkkener og 24 af boligblokkenes 1-rumsboliger sammenlægges, så de bliver til 12 2-rumsboliger.

Beboerne får desuden et nyt fælleshus, som bliver samlingspunkt for deres sociale aktiviteter. Bebyggelsens udearealer bliver forbedret med opholdssteder, grillplads og en plæne til boldspil.

Støtte fra AAB og Landsbyggefonden
Helhedsplanen støttes økonomisk af Landsbyggefonden og Boligforeningen AAB, så beboerne ikke bliver udsat for store huslejestigninger.

Boligforeningen AAB støtter helhedsplanen direkte med 22,6 mio. kr. og et lån på 2,4 mio. kr., som først skal betales tilbage 30 år efter renoveringen er gennemført.

Beboerne får derved en huslejestigning på 13 % plus en lejeforhøjelse for nyt køkken. Til sammenligning ville facaderenoveringen i sig selv have kostet en huslejestigning på 36 %, uden støtte fra AAB og Landsbyggefonden. Derfor var der også fuld tilslutning fra beboernes side til at få den visionære plan gennemført, som skal løfte Sjælør Boulevard ind i fremtiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109