23948sdkhjf

Højhuse fremtidssikres for 250 millioner

Bellahøjhusene, der blev opført i 1955 som en del af Københavns første højhusbyggeri, står foran en omfattende fornyelsesproces.
Boligforeningen AAB’s helhedsplan for syv højhuse på Bellahøj i København blev i sidste uge godkendt med et klart flertal blandt beboerne.

Da Bellahøjhusene blev opført i 1955 var det et banebrydende bygge- og boligprojekt, men med snart 60 år på bagen er husenes facader fyldt med byggeskader, og badeværelser og installationer er forældede. Der skal handles nu for at sikre, at boligerne også fremover vil være rare at bo i, fortæller administrerende direktør i Boligforeningen AAB, Christian Høgsbro:

- Det her er et led i regeringens fremrykning af renoveringen af almene boliger. Ikke nok med at beboerne på Bellahøj får bedre og mere tidssvarende boliger – projektet er også med til at kickstarte dansk økonomi. Vi er rigtig glade for, at vores beboere bakker op om projektet, siger han.

Idékonkurrence på vej
Udover fornyelsen af facader, skal hver enkelt bolig have nye badeværelser, vinduer og altankarnapper og et nyt mekanisk ventilationssystem med varmegenindvinding. Der skal udbedres skader i kældre og opgangstårne, og afdelingen skal have en ny affaldshåndtering.

Sidst men ikke mindst skal afdelingens udearealer gøres mere attraktive, og der skal opføres et beboerhus, som bliver et fælles samlingspunkt i afdelingen.

Højhusene på Bellahøj er ifølge AAB et ikon for København, og derfor planlægges man i forbindelse med renoveringen at afholde en idékonkurrence om husenes fremtidige facadeudtryk.

Det er den tredje store helhedsplan, AAB’s beboere vedtager i denne uge. Tidligere på ugen vedtog afdeling 60 på Vesterbro og afdeling 50 i Valby tilsvarende store og ambitiøse projekter for henholdsvis 63 mio. kr. og 220 mio.kr. for at sikre afdelingernes fremtid.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093