23948sdkhjf

Letbanen vokser i Aarhus

Mens etape 1 af Aarhus’ nye letbane er gået over i anlægsfasen, arbejder parterne bag videre med planerne om yderligere etaper.
De fire udbygningsetaper, som drøftes netop nu, er etaper fra Aarhus til henholdsvis Hinnerup, Brabrand, Hasselager og Skanderborg, hvoraf de tre sidstnævnte løber fra Aarhus C.

Det skriver Midttrafik.dk, som endvidere oplyser, at etaperne skal prioriteres. Meget tyder på, at etapen mod Hinnerup bliver den næste.

- Letbaner er et nyt og attraktivt transportmiddel i den kollektive trafik, så det er ikke længere et spørgsmål, om der skal bygges flere letbaner i Danmark, men snarere hvor de skal placeres. Vi går snart i gang med at etablere den første letbane i Aarhus, og det er godt. Men vi har brug for yderligere etaper, hvis vi vil sikre en høj og klimavenlig mobilitet og dermed understøtte en bæredygtig byudvikling i hele området, siger Mads Nikolajsen (F), formand for Letbanesamarbejdets politiske følgegruppe.

I forbindelse med budgetforhandlingerne for 2013 har Favrskov Byråd valgt at fremlægge et forslag om at afsætte en anlægspulje til at lave en VVM-undersøgelse af letbanen. Også Aarhus Kommune prioriterer en udbygning af letbanen. Et bredt flertal i Aarhus Byråd har i et netop indgået budgetforlig afsat penge til VVM-undersøgelser – først og fremmest til etaperne til Hinnerup og til Brabrand.

Læs mere på www.midttrafik.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109