23948sdkhjf

Nyt sundhedshus i Bogense

Allerede næste år vil det tidligere plejehjem Solgaarden i Bogense blive rammen om byens nye sundhedshus.
Bogenses nye sundhedshus er en realitet, efter at regionsrådet på sit møde den 24. september godkendte Region Syddanmarks og Nordfyns Kommunes planer for det nye hus.

Det nye sundhedshus i Bogense vil med sine 1.500 m² samle både de kommunale og de regionale sundhedstilbud under samme tag. Huset vil blive oprettet i det tidligere plejehjem Solgaarden. Etableringen af sundhedshuset vil koste ca. 11 mio. kr.

Det bliver en lang række af sundhedsfaglige aktører, der flytter ind i det nye sundhedshus. Fra regional side flytter tre af de fire læger, der er plads til, ind fra starten. Derudover flytter jordemoderkonsultation også ind i huset. Fra kommunal side flytter hjemme- og sundhedsplejen, fysioterapi og genoptræning ind i huset. Der bliver også plads til en privat praktiserende psykolog.

Sundhedshuset i Bogense
- Det er planen, at sundhedshuset skal stå klar i 2013, og jeg er sikker på, at de nye faciliteter vil være med til at fremtidssikre sundhedstilbuddet for alle borgere i Bogense og på Nordfyn, siger Thyge Nielsen, der er formand for regionsrådets Akut- og Ø-udvalg.

Det er tanken, at huset også skal anvendes som et eksperimentarium, hvor både patienter og personale afprøver og anvender telemedicinsk udstyr og velfærdsteknologi som f.eks. videokonferencer med læger og afdelinger på regionens sygehuse.

Fakta:
- Det nye sundhedshus i Bogense er en udløber af finanslovsaftalerne fra 2009 og 2010. Dengang blev der afsat specifikke midler til sundheds- og akutløsninger i yderområder.

- Indenrigs- og Sundhedsministeriet gav i 2011 tilsagn om de 11,1 mio. kr. til sundhedshuset.

- Nordfyns Kommune har delt anvendelsen af Solgaarden op i to faser:
Fase 1 fokuserer på sundhedshuset og de aktører, det skal indeholde.
Fase 2, der først fastlægges, når sundhedshuset er endelig godkendt og vedtaget, kommer til at handle om de frie lokaler, der er til overs, og hvordan de kan anvendes til f.eks. private aktører og kommunale aktiviteter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095