23948sdkhjf

Temadag samler eksperter i regnvandshåndtering

Den 26. september satte regnvandseksperter hinanden stævne hos Wavin i Hammel for at hente ny viden om håndtering af udfordringerne med stigende regnvandsmængder.
130 fagfolk var samlet til temadagen, hvor de blandt andet hørte indlæg fra førende regnvandseksperter og så konkrete løsninger på håndtering af forskellige regnvandsudfordringer.

I sin velkomst til arrangement fortalte Wavins adm. dir. Per Dollerup Mikkelsen om baggrunden for temadagen:

- Det er 2. gang at vi afvikler Wavin Water Solution Day og det kan meget fint gå hen og blive en tradition. Vi har en stor udfordring foran os med at finde fremtidens løsninger på regnvandshåndtering. Det er et område, hvor der hele tiden kommer nye innovative løsninger, så derfor er det naturligt at vi med et initiativ som Wavin Water Solution Day samler branchen og giver branchefolk mulighed for at komme i en tæt dialog.

Milliarder til klimatilpasninger
Folketingsmedlem for Socialdemokraterne og miljøpolitisk ordfører Torben Hansen, fortalte, at regnvandsudfordringerne er et af regeringens fokusområder, og at man i juni sammen med Kommunernes Landsforening har indgået en aftale om at afsætte 2,5 mia. kr. i 2013 til klimatilpasning og derunder give kommunerne bedre mulighed for at håndtere regnvandsudfordringerne.

Der var også indlæg fra regeringens såkaldte ”rejsehold”, der er en del af regeringens nye task force for klimatilpasning. Herfra fortalte Marie Brammer Nejrup og Gyrita Brandt om rejseholdets opgave med at rådgive kommuner og forsyningsselskaber i deres nye opgave med at lave handlingsplaner for klimatilpasning.

På det mere lokale plan fortalte områdechef Gerda Hald fra Vandcenter Syd om, hvilke tiltag der er gang i for at ”tæmme” monsterregn i land- og byområder omkring Odense via bl.a. større kloakrør, grønne områder og bassiner.

Wavin var også selv på banen med indlæg af produktchef Henning Stabell, der præsenterede Wavins produktsortiment indenfor regnvandsløsninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093