23948sdkhjf

CG Jensen bygger 'bølge' på Kalvebod Brygge

En ca. 4.000 m² stor promenade indvies næste sommer ved Langebro i Københavns Havn. Projektet er tegnet af JDS Architects og Klar og får CG Jensen som entreprenør.
Nu sker der noget på Kalvebod-siden af Københavns Havn. I mange år har skyggesiden af havnen kigget langt efter livet på solsiden på Islands Brygge, men til næste sommer får københavnerne mulighed for også at komme tæt på vandet på den anden side

- Med Kalvebod Bølge får vi nu en bedre mulighed for både at bruge havnen og nyde vandet ved Kalvebod Brygge, som har været lidt for trist og kedelig. Havnen har forsat et kæmpe potentiale for at give adgang til luft, lys og vand, siger teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal, som glæder sig over, at arbejdet nu kommer i gang.

By og vand smelter sammen
Bølgen er en ca. 4.000 m² stor promenade på pæle, der rækker ud i solen. Den skal være med til at få flere til at opholde sig og færdes på Kalvebod Brygge og udnytte områdets placering ved havnen bedre. Anlægget er en udvidelse af Kalvebod Brygges havnefront i området foran Marriott Hotel og Nykredit og kaldes for Bølgen, fordi det bevæger sig som en bølge ud i vandet.

Kalvebod Brygge ligger på skyggesiden af havnen, men Bølgens form trækker promenaden ud i solen og giver nye fine udsigter over havnen. Kalvebod Bølge giver københavnerne en helt ny måde at opleve og bruge havnen på. Den får by og vand til at smelte sammen i en elegant bølgebevægelse, der åbner op for nye maritime aktiviteter, leg og ophold.

På bølgen bliver der mulighed for at lægge til med mindre både, der kommer løberute, møbler til udstrækning og styrketræning, kajakpolobane og kajakrutsjebane og meget mere.

Industrihavn i forandring
Sammen med en lang række andre projekter er Kalvebod Bølge et udtryk for, at den gamle industrihavn i København er under forandring: Kalvebod Bølge, helt nye cykel- og gangbroer, havnebadene og strandene markerer en ny begyndelse for livet i havnen.

Tidligere dominerede store industribygninger og fragtskibe vandet, men i dag slår Knippelsbro og Langebro sjældent klapperne op for store skibe. Det giver mulighed for at bruge havnen på helt nye måder, bygge nye områder til ophold og aktivitet og bygge flere broer, så man nemmere kan krydse vandet og byen bliver bundet bedre sammen.

Fakta om Kalvebod Bølge
Bølgen kommer til at stå på 284 pæle og bliver ca. 4.000 m² stor.

Bølgen bliver bygget af 100 tons tømmer eller ca. 145 m³. Det svarer til, at der er ca. 3.330 m² dæk, der skal beklædes med træ.

Bølgen bliver bygget af ubehandlet Nordeuropæisk eg, og belysningen bliver LED.

På bølgen bliver der opholdssteder, anløbskaj, kajakaktiviteter med kajakhotel og kajakrutsjebane.

Bølgen er tegnet af JDS Architects og Klar – kontor for landskab og arkitektur. Københavns Kommune har indgået en aftale med CG Jensen A/S, der gennemfører byggeriet i perioden september 2012 til midten af 2013.

Københavns Kommune har afsat 34 mio. kr. til anlæg af projektet, hvoraf Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 3 mio. kr. Naboerne Nykredit og Marriott stiller arealer og kajkant gratis til rådighed for Kalvebod Bølge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11