23948sdkhjf

Placeringen af Nyt Hospital Nordsjælland er fastlagt

Region Sjælland har besluttet, at Nyt Hospital Nordsjælland skal bygges sydvest for Hillerød. Projektet til 3,8 mia. kr. udbydes til tilbudsgiverne i februar 2013.
Regionsrådet har på sit møde den 25. september besluttet, at Nyt Hospital Nordsjælland skal bygges ved Overdrevsvejen, sydvest for Hillerød.

Forud for beslutningen, ligger en omfattende belysning af miljøforholdene og planlægningen af den nye s-togstation.

I marts i år udsendte Regionsrådet program og miljøvurdering for placeringen af det nye hospital i offentlig høring. Efter at have behandlet de indkomne høringssvar har Regionsrådet besluttet at fastholde placeringen.

- Det er glædeligt, at placeringen er endeligt besluttet. Det vil sikre de bedste adgangsforhold for både besøgende, patienter og medarbejdere samtidig med alle kan glædes over de smukke grønne omgivelser, siger Suzanne Aaholm, direktør for Hillerød, Helsingør og Frederikssund Hospitaler, der har fulgt arbejdet tæt.

Byggestart i 2016
Beslutningen om hospitalets placering er vigtig for, at man nu kan udbyde byggeriet til en række arkitektgrupper, som vil byde på opgaven.

- Der er ingen tvivl om, at omgivelserne vil inspirere til en række spændende forslag, som vi senere skal vælge mellem, siger Suzanne Aaholm.

Byggeriet vil først begynde i 2016, men om kort tid kan man følge de arkæologiske undersøgelser på grunden. Det er Folkemuseet, Hillerød, der står for arbejdet, som får karakter af indledende undersøgelser. Hvis der gøres fund, vil undersøgelsen blive udvidet med egentlige udgravninger.

Når hospitalet står færdigt, vil det være Nordsjællands største arbejdsplads med flere end 4.000 medarbejdere. Flere end 5.000 patienter og besøgende vil dagligt lægge deres vej forbi hospitalet. Trafikalt vil hospitalet ligge tæt på både motorvej og den nye S-togs station, der bygges tæt på hospitalet i 2020.

FAKTA
- Nyt Hospital Nordsjælland vil erstatte det nuværende Nordsjællands Hospital, som består af hhv. Hillerød, Frederikssund og Helsingør Hospitaler

- Nyt Hospital Nordsjælland vil betjene 310,000 borgere fra Nordsjælland

- Budgettet for byggeriet er 3,8 mia. kr.

- Udbydes til tilbudsgiverne i februar 2013

Læs mere om Nyt Hospital Nordsjælland på: www.nythospitalnordsjaelland.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094