Danske virksomheder kan få del i kinesisk byggeboom
Med en samarbejdsaftale om bæredygtigt byggeri åbner Københavns Kommune døren til Kina. Målet er at få del i den ordrestrøm, der følger med en kinesisk hovedstad i vækst.
Med aftalen igangsætter parterne et samarbejde om bæredygtige løsninger, der involverer både danske og kinesiske virksomheder i udviklingen af de to byer.
- København er en af de vigtigste byer i Nordeuropa og er samtidig den førende region i Danmark inden for handel, innovativ produktion og service. København har samtidig vist enestående resultater inden for bæredygtig byudvikling, siger Beijings viceborgmester, Chen Gang.
Kinesiske elbusser skal testes i København
I de seneste år har Beijing været dybt engageret i at omlægge industrien og økonomien i en mere bæredygtig retning. Viceborgmester Chen Gang ser store perspektiver i samarbejdet, som vil være til gavn for begge byer. Overborgmesteren i København, Frank Jensen, er enig.
- Mens København og danske virksomheder er langt i udviklingen af løsninger, der gør bygninger mere energieffektive og byen mere bæredygtig, kan kinesiske virksomheders innovation for eksempel løse vores udfordring med forurening fra busser. Helt konkret skal kinesiske elbusser testkøres i København fra årsskiftet, siger Frank Jensen.
Overborgmesteren understreger, at personlige kontakter og politisk samarbejde er vigtige for at skabe åbninger til det kinesiske marked. Han forventer, at samarbejdet kan bidrage til øget tiltrækning af kinesiske virksomheder, talenter og turister. Mens andelen af kinesiske turister alene det seneste år er steget med 30-40 procent, kniber det mere med at tiltrække kinesiske virksomheder, der i højere grad ser til Stockholm, når der skal investeres i Skandinavien. Hvis Danmark kom på niveau med Sverige i forhold til at tiltrække kinesiske virksomheder, ville det kunne tilføre mellem 800 og 1200 nye arbejdspladser.