23948sdkhjf

Millioner til opkvalificering af installatører

EUC Syd har fået bevilliget 6,2 mio. kr. til et projekt, hvor midlerne i vidt omfang bruges til at opkvalificere håndværkere - primært el- og vvs-installatører.
EUC Syd har netop modtaget tilsagn om en bevilling på 6,2 mio. kr. fra EU's Socialfondsmidler. Projektet er indstillet af Vækstforum Syddanmark.

Zerobyg - energismart har til formål at fremme udvikling og salg af energieffektive systemløsninger og dermed styrke hjemmemarkedet ikke mindst for tilknyttede virksomheder i Lean Energy Cluster.

Projektet forløber frem til udgangen af 2014 og skaber grobund for, at de medvirkende udvikler og afprøver forskellige kommercielle koncepter med det ekstra formål at markedsmodne koncepterne til eksportmarkederne.

- Sigtet i de kommende år er at styrke håndværkernes kompetencer til at kunne arbejde med nye smarte energiløsninger i forbindelse med energirenovering af bygninger. Vi skal op på et nyt niveau, hvor husejere og virksomheder får smartere løsninger til at spare på energiforbruget, samtidig med at løsningerne skal hjælpe med at indfase den grønne vindmøllestrøm. Projektet vil i samarbejde med producenterne bane vej for ny innovation og vækst inden for energiområdet og dermed skabe nye grønne jobs i både industri og håndværk, siger Peter Rathje, direktør for ProjectZero.

Håndværkerne bliver klædt på til fremtiden
En af EUC Syds hovedopgaver i projektet er at oprette, udvikle og afholde de kurser, der skal opkvalificere håndværkerne - primært med fokus på el- og vvs-installatører. Det vil nemlig kræve særlige kompetencer at gå fra at håndtere enkeltløsninger til de systemløsninger som projektet vil afføde.

- Som håndværker skal man fremover ikke bare kende til, men også kunne præsentere, sælge og installere de nyeste og mest energirigtige metoder, der vil være koblet til anvendelsen af Smart Grids. Det er et nyt og spændende område også at undervise i, og vi vil gennem Zerobyg lægge vægt på at inddrage og styrke samarbejdet også mellem de forskellige aktører, som skal levere de energitekniske løsninger, siger Hans Lehmann, Vicedirektør på EUC Syd.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078