23948sdkhjf

Millioner til solceller i Holstebro

Byrådet i Holstebro har besluttet at bruge 15 mio. kr. på solcelleanlæg på syv kommunale bygninger. Samtidig er vedtaget et udkast til Cityplan Holstebro.
Holstebro Byråd besluttede på det seneste møde den 18. september at bevillige 15 mio. kr. til etablering af i alt ca. 1000 kW solcelleanlæg på syv kommunale bygninger.

Der er tale om Holstebro Rådhus, Idrætscenter Vest, Rolf Krake Skolen, Vestjysk Fritidscenter, Sct. Jørgens Skole og Vinderup Skole.

De syv bygninger skal nu undersøges nærmere, og der er bevilliget 1 mio. kr. til de indledende arbejder i 2012. De resterende 14 mio. kr. anvendes i 2013 til etablering af solcelleanlæggene.

Tilbagebetalingstiden for solcelleanlæg er beregnet til 14 år. Solcellerne på de syv bygninger vil reducere udledningen af CO2 med ca. 470 tons eller ca. 22 pct. af den samlede reduktion frem til 2025.

Guidelines for fremtidig byudvikling
Ved mødet vedtog byrådet også et udkast til Cityplan Holstebro som grundlag for udarbejdelse af Kommuneplan 2013.

Cityplanen omfatter det eksisterende City i Holstebro samt det tidligere slagteri og området omkring Gråkjær Arena Holstebro og Stationsvej. Udkastet til Cityplan sendes i offentlig høring sammen med forslaget til Kommuneplan 2013.

Hovedformålet med Cityplanen er at sikre sammenhæng og kvalitet i byens udvikling, gennem visioner og retningslinjer for den fysiske planlægning. Planen skal danne grundlag for kommunens egen planlægning og administration. Samtidig er det et mål, at planen kan være inspiration og guide for private aktører og bygherrer, der ønsker at bidrage til byens udvikling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094