23948sdkhjf

Asbestsag kan koste nedrivningsfirma plads i branchefællesskab

Bergmann Gruppen risikerer at blive smidt ud af Nedrivnings- og Miljøsektionen i Dansk Industri (DI) efter en stor asbestsag i København

Ti strakspåbud på mindre to år for brud på asbestreglerne og senest en omfattende asbestsag, hvor håndværkere og børnehavebørn i Brønshøj har arbejdet og leget i det sundhedsskadelige støv, risikerer at koste det omstridte nedrivningsfirma Bergmann Gruppen medlemskabet af Nedrivnings- og Miljøsaneringssektionen i Dansk Industri (DI).

Det skriver Fagbladet 3F.

Bergmann Gruppen er blevet indkaldt til en samtale på sektionsbestyrelsens næste møde 18. november. Alle sektionens medlemsvirksomheder er derfor underlagt en kontrolordning som drives af ingeniør- og arkitekturrådgivningsfirmaet Cowi.

- Det, vi har læst om i medierne om sagen i Brønshøj, passer dårligt sammen med disse klare mål. Derfor ser nedrivningssektionen meget alvorligt på sagen, og har siden sagen kom frem samlet fakta om, hvad der rent faktisk er sket, siger Thomas Kingo Karlsen, formand for DI Nedrivning og Miljøsanering i DI.

På mødet i november skal Bergmann Gruppen redegøre for firmaets version af sagen.

I sagen fra Brønshøj har Bergmann Gruppen siden maj i år har været i gang med at udskifte et eternittag med asbest. Det er sket i forbindelse med Københavns Ejendomme og Indkøbs renovering af Energicenter Voldparken. Undervejs har Bergmann Gruppen taget 24 asbestprøver, der alle var negative. Prøver foretaget af et uvildigt firma har dog vist, at der var asbest både på byggepladsen og på legepladsen til udflytterbørnehaven Kobbelvænget, der ligger lige ved siden af.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078