23948sdkhjf

VVSere mister dagpenge - forbund efterlyser handling

Hvert femte medlem af Blik- og Rørarbejderforbundet - godt 100 ledige - står til at miste retten til dagpenge ved årets udgang.
Når den midlertidige forlængelse af dagpengeperioden udløber ved nytår står 100 ledige medlemmer af Blik- og Rørarbejderforbundet til at miste dagpengeretten. Det svarer til hvert femte medlem af forbundet.

For de ledige medlemmer over 50 år gælder det knap hvert anden – helt præcist 46,3 procent – der står til at miste retten til dagpenge.

Efterlyser politisk handling
Formand for Blik- og Rørarbejderforbundet, Max Meyer, fremhæver på forbundets hjemmeside, at der er lange udsigter til, at der igen er fuld beskæftigelse, og efterlyser derfor handling fra politisk hånd.

Konkret fremsætter forbundsformanden tre forslag:

- Vi efterlyser en akut redningsplan, som indeholder tre konkrete ønsker for de ledige. For det første skal ingen ledige uforskyldt miste retten til dagpenge i 2013. For det andet skal forringelserne af mulighederne for optjening af retten til nye dagpenge ændres. Og endelig bør ledige, som vælger at tage en uddannelse, ikke miste ”klip” i dagpengene, siger Max Meyer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094