23948sdkhjf

Hoffmann øger på bundlinjen

Både 1. og 2. kvartal har givet bedre indtjening end sidste år, og samlet set præsterer Hoffmann en resultatgrad på 2,4 % for årets første halvår.
Med en omsætning på 648,5 mio. kr. (2011: 637,6 mio. kr.) og et resultat på 15,5 mio. kr. (2011: 13,4 mio.) formåede Hoffmann at fortsætte en positiv resultatudvikling i de første seks måneder af 2012.

- Der er god kontrol på vores igangværende projekter grundet en stor dedikeret indsats af alle medarbejdere, udtaler en tilfreds administrerende direktør Torben Bjørk Nielsen.

Resultatgraden udgør relativt beskedne 2,4 procent mod 2,1 procent i samme periode sidste år. Hele regnskabsåret 2011 sluttede med en resultatgrad på 3,8 procent.

Fokus på langsigtede relationer
Hoffmanns ordrebeholdning er faldet med godt 10 procent til lige over 800 mio. kr. sammenlignet med i fjor – en konsekvens af et marked med fortsat stærk priskonkurrence. Udviklingen er dog ikke alarmerende, mener Hoffmann-direktøren.

- I øjeblikket ser vi meget varierende priser på de enkelte leverancer, og med et fortsat meget stort antal konkurser gælder det om at sikre sig samarbejdspartnere, som kan gennemføre entreprisen. Udbuddet af opgaver hvor entreprenørens ønskes involveret tidligt i processen er fortsat tilfredsstillende. Det gør, at vi fortsætter vores strategi om at være den bedste partner for bygherrerne på denne type af entrepriser, siger Torben Bjørk Nielsen.

Som eksempel på projekter af denne type fremhæver han udbygningen af bycentret Rødovre Centrum, og Hoffmanns rammeaftale med SEAS/NVE om udskiftning af gadebelysning samt nedlægning af elkabler og fibernet.

- Faktuelt har Hoffmann ombygget for Rødovre Centrum siden 2003, samt samarbejdet med SEAS/NVE siden 2001. Begge projekter er gode eksempler på, at vores involverende samarbejdsformer har medført et langvarigt og positivt samarbejde med kunderne, påpeger Torben Bjørk Nielsen.

Udbygningen af Rødovre Centrum omfatter 14.200 m² med biograf, fitnesscenter og butiksareal. Projektets omsætning er på 193 mio.kr. Rammeaftalen med SEAS/NVE forventes at generere en omsætning på 80-100 mio.kr. pr. år i de kommende 2-3 år.

Flere arbejdsulykker
Igennem flere år har Hoffmann haft et strategisk fokus på arbejdsmiljø, og det er løbende lykkedes at sænke antallet af ulykker på byggeprojekterne.

- Hoffmanns skadefrekvens har været historisk lav i forhold til branchen. Desværre har vi for første gang i mange år oplevet, at vores ulykkesfrekvens er steget trods den store fokus på blandt andet sikkerhedsadfærd. Vi må dog erkende, at den store fokus på sikkerhed også er årsag til, at flere anmelder en mindre skade, som de ikke tidligere ville have anmeldt, siger Torben Bjørk Nielsen.

Hoffmanns H‐værdi (antal skader pr. 1 million arbejdstimer) er steget fra fire til 17 ulykker pr. million arbejdstimer, mens sygefraværet udgør 2,6 procent mod 2,4 procent for et år siden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094