23948sdkhjf

Det Sker: Få del i puljen til startboliger

Et informationsmøde i Odense stiller skarpt på den nye ordning om startboliger, som trådte i kraft i juli. I alt 132 mio. kr. er afsat frem til 2015.
Fredag den 17. august inviterer Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter til informationsmøde i Odense om den nye ordning om startboliger, som trådte i kraft i juli.

Ved mødet kan potentielle ansøgere høre mere lignende erfaringer og om den pulje, der blev oprettet i forbindelse med ordningen.

Startboliger er en særlig type ungdomsboliger, hvor udsatte unge kan få en god start i egen bolig – og hvor der tilknyttet særlig voksenkontakt i form af en social vicevært. Boligerne skal således sikre, at de unge kommer i gang med et arbejde eller en uddannelse.

I forbindelse med startboligerne er der i satspuljeaftalen for perioden 2012-2015 afsat 132 mio. kr. til etablering af startboliger, hvor 42,9 mio. kr. fordeles til udvalgte projekter allerede i 2012. Det er således muligt at søge støtte til at etablere startboliger inden den 12. oktober, hvor den nyetablerede pulje har ansøgningsfrist.

På informationsmødet i Odense vil medarbejdere fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter fortælle nærmere om puljen, ligesom en række oplægsholdere fortæller om lignende erfaringer fra andre ordninger.

Tid og sted
Mødet afholdes fredag d. 17. august 2012 i auditoriet på Den Sociale Højskole, Tolderlundsvej 5, tæt på Odense Banegård.

Program
10.00 Velkomst
10.10 Oplæg om erfaringer fra eksisterende botilbud til udsatte unge v. Socialstyrelsen
10.30 Oplæg fra eksisterende boligtilbud med lignende målgruppe v. Ung og Aktiv og Kofoeds Skoles Ungdomsboliger
11.00 Oplæg om baggrunden for lovforslaget om startboliger v. Kontor for Almene Boliger i Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Tilmelding
Det er gratis at deltage i mødet, men tilmelding er nødvendig.

Tilmeldinger til informationsmødet kan ske til Anders Fajers (41 71 77 94 / apf@mbbl.dk) eller Jacob Østlund Jacobsen (41 71 77 85 / jaj@mbbl.dk).

Hver organisation/kommune kan maksimalt tilmelde 3 personer til mødet.

Fakta om startboliger
Som led i satspuljeaftalen for 2012 er der afsat 131,2 mio. kr. i årene 2012-2015 til etablering af startboliger.

Formålet med startboliger er at sikre unge med forskellige grader af problemer en god start på et liv i egen bolig. Boligerne skal således sikre, at de unge kommer i gang med arbejde eller uddannelse og formår at fastholde en bolig.

Det forventes desuden, at boligerne kan forebygge, at de unges problemer eskalerer til skade for dem selv og samfundet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078