23948sdkhjf

Anlægsentreprenører: Vandplaner er mangelfulde

150.000 sommerhuse rundt om i landet mangler kloakering. Danske Anlægsentreprenører finder det bekymrende, at sommerhusene ikke indgår i regeringens overordnede vandplan.
150.000 sommerhuse rundt om i landet mangler kloakering. Hele 88.000 af dem ligger placeret, så deres spildevand typisk ender i de nærliggende søer, vandløb eller fjorde.

Men den udfordring bliver ikke nævnt med et ord i nogen af de 23 vandplaner, som tegner den samlede indsats for vandmiljøet. Og det til trods for, at mange sommerhuse producerer lige så meget spildevand som et almindeligt parcelhus.

- I dag bliver de fleste sommerhuse jo brugt året rundt, og de nedsivningsanlæg, som tager sig af spildevandet, er kun beregnet til, at der bor mennesker i to-tre måneder om året. Derfor ender store dele af deres spildevand i netop vandmiljøet, og det er bekymrende, siger direktør i Danske Anlægsentreprenører i Dansk Byggeri, Niels Nielsen.

Sommerhusområder er som små byer
Han undrer sig over, at vandmiljøplanerne ikke har lavet en strategi for, hvordan sommerhuse uden kloakering inden for en kort årrække kan få stoppet forureningen fra nedsivningsanlæggene.

- Det er mærkværdigt, at man laver så stort et stykke arbejde med vandplanerne, men slet ikke tænker på kloakering. Man må derfor spørge, om ikke planerne hviler på en mangelfuld strategi. Sommerhusområder er jo små byer, hvor mange huse ligger tæt sammen, og derfor vil et kloakeringsnet i netop de områder være helt naturligt, siger Niels Nielsen, der opfordrer kommunerne til at gøre en indsats for at få de mange sommerhusområder kloakeret.

- Når Naturstyrelsen ikke vil påtage sig ansvaret, så vil jeg opfordre kommunerne til sammen med de kommunalt ejede spildevandsselskaber at lave en plan for kloakeringen. Det vil sikre både et renere vandmiljø og samtidig en effektiv vandafledning, hvis vi rammes af skybrud eller lignende, siger Niels Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094