23948sdkhjf

Børnehave afleveret på rekordtid

Et unikt entreprenørsamarbejde står bag Holbæks nye børnehave. Med MT Højgaard i spidsen afleverede projektgruppen et forslag, der med bygherrens ord ”forbedrede byggeprogrammet”.
Kun 10 måneder efter første spadestik kunne Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard i juni klippe snoren til kommunens nye specialbørnehave. Børnehaven ligger i direkte sammenhæng med den skole, som de fleste af børnene skal fortsætte i, og er fremtidssikret på alle måder.

Kommunen valgte netop dette projekt, fordi projektgruppen bag ikke bare opfyldte byggeplanen men magtede at forbedre den på en række punkter og stadig holde sig inden for budgettet.

Samarbejde er fremtiden for byggeriet
Det er et konstruktivt samarbejde blandt entreprenørerne, der har givet kommunen så meget børnehave for pengene, fortæller direktør Thomas Kullegaard, Kullegaard Arkitekter:

- Børnehaven er blevet et resultat af rigtig meget formgivning i stedet for den traditionelle bygning, der oprindelig var lagt op til. MT Højgaard og vi har hele vejen samarbejdet i stor respekt for hinandens faglighed og på den måde løftet hinanden. Senere kom vi også i direkte dialog med både bygherre og brugerne, så selv om rammerne selvfølgelig var lagt fra vores side, så videreudviklede vi faktisk projektet sammen alle parter. Jeg er slet ikke i tvivl om, at den slags samarbejde er byggeriets fremtid.

Og projektgruppen var fra starten tunet ind på at lave et ekstra spændende byggeri, fortæller afdelingschef Wouter Slooten fra MT Højgaard og fortsætter:

- Den særlige brugergruppe gør det nødvendigt at tænke utraditionelt. Vi kom med mange nye idéer, og heldigvis var bygherre helt enig i dem. Børnehaven har ikke mange lige hjørner men til gengæld mange sjove og funktionelle detaljer. Udviklingsarbejdet fortsatte faktisk lige frem til afleveringen, hvor vi i tæt dialog med brugerne gennemførte mange små ændringer, som vil gøre en stor forskel i børnenes hverdag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109