23948sdkhjf

Danske rådgivere henter flere udenlandske ansatte

De danske rådgiver- og ingeniørvirksomheder er igennem de seneste år lykkedes med at styrke deres bemanding gennem rekruttering af udenlandske medarbejdere til Danmark.

De danske rådgivervirksomheder ansætter flere og flere udenlandske medarbejdere i sine afdelinger i Danmark.

En ny undersøgelse fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) viser, at antallet af udenlandske medarbejdere hos brancheforeningens medlemsvirksomheder er fordoblet igennem de seneste to år.

Ud af cirka 13.000 medarbejdere i Danmark er 523 eller cirka 4 pct.nu udenlandske statsborgere. I 2020 var 244 udlændinge eller cirka 2 pct. af medarbejderstaben.

Udviklingen glæder FRI’s adm. direktør, Henrik Garver:

- Selvom den aktuelle markedssituation er udfordret af krig, Corona, inflation og lange leveringstider, så er der, usikkerhederne til trods, fortsat et massivt behov for de rådgivende ingeniørvirksomheder, når det handler om at designe løsninger. Tænk blot på den grønne omstilling og de massive infrastrukturopgaver, der følger med. De venter ikke på bedre tider for økonomien. Og det har vi heller ikke råd til, hvis vi skal nå vores ambitiøse globale klimamål. Derfor har rådgiver- og ingeniørvirksomhederne også brug for fortsat at kunne tiltrække nye medarbejdere, ligesom vi skal arbejde for at skabe en endnu stærkere tilknytning, over flere år, af de medarbejdere der allerede er trådt ind i branchen, siger Henrik Garver i en pressemeddelelse.

Selvom den aktuelle markedssituation er udfordret af krig, Corona, inflation og lange leveringstider, så er der, usikkerhederne til trods, fortsat et massivt behov for de rådgivende ingeniørvirksomheder, når det handler om at designe løsninger. Henrik Garver, adm. direktør, Foreningen af Rådgivende Ingeniører

Smidigere system

Henrik Garver ser gerne, at regeringen og det politiske flertal, arbejder for at gøre det danske system smidigere for de virksomheder, der arbejder aktivt med at skaffe arbejdskraft til Danmark.

- Den frie bevægelighed i EU er naturligvis en god start, der fjerner en række barrierer, i forhold til medarbejdere der kommer fra for eksempel Sverige, Spanien eller Tyskland. Men der er masser af muligheder for forbedringer i både lovgivning, ift. udlændinge og international arbejdskraft, og i adfærden, eksempelvis ift. hvordan den offentlige sektor indkøber rådgiverydelser, udtaler  han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078