23948sdkhjf

Underentreprenør i klemme efter kundes konkurs

Konkursen i Byggefirmaet Michael Rasmussen i starten af juni ser ud til også at koste underentreprenøren Handtrade livet.
Indehaver af byggefirmaet Handtrade, Henrik Andersen, går og venter på, at hans firma bliver erklæret konkurs.

Forklaringen skal findes i konkursen i Byggefirmaet Michael Rasmussen. Handtrade har været underentreprenør for byggefirmaet på tre store projekter; Isbjerg på havnen i Aarhus, Moesgaard Museum og 151 boliger i Stautrup i byens vestlige udkant.

- Vi har 934.000 kr. inklusive moms til gode hos Michael Rasmussen. Det har vi slet ikke likviditet til at bære i et firma, der er blot et år gammelt, siger Henrik Andersen til Århus Stiftstidende og forklarer, at han ikke har været i stand til at udbetale løn i et par måneder.

Nyt firma overtog aktiverne
Byggeselskabet Michael Rasmussen blev taget under konkursbehandling af Skifteretten i Randers den 11. juni efter, at en malermester begærede firmaet konkurs den 25. maj.

Inden konkursen - helt præcist den 1. juni - havde Michael Rasmussen oprettet et nyt selskab, Michael Rasmussen Enterprise. Det købte aktiverne i det gamle inden konkursen, mens gælden ligger i det gamle firma. Det frustrerer Henrik Andersen:

- I den situation er det meget træls at se på, at Michael Rasmussen bare fortsætter ude på byggepladserne. Jeg forstår ikke, at han bare kan tørre sin gæld af og fortsætte, som om intet var hændt. Det er mig en gåde, at den slags kan lade sig gøre i et velordnet samfund som det danske, siger Henrik Andersen til Århus Stiftstidende.

Bedyrer sin uskyld
Til avisen fortæller Michael Rasmussen, at forklaringen skal findes i krav fra hans bankforbindelse. Krav som ifølge Michael Rasmussen kan føres til konkursen i Randersegnens Boligselskab.

Michael Rasmussens firma havde et tilgodehavende på 42 mio. kr. efter at have bygget 27 boliger for boligselskabet. Boliger som han var nødt til at tage tilbage og ny ejer.

- Østjysk Bank ville ikke være med mere. Den smækkede kassen i, da vi præsenterede den for en ny forretningsplan 27. eller 28. maj. Vores gæld var omkring 4 mio. kr. Banken ville til gengæld godt være med i et nyt, rent selskab, når først vi havde stoppet det gamle. Og det er det, vi har gjort. Jeg har været helt åben om det her. Allerede 28. maj kørte jeg rundt til alle kreditorer og lagde kortene på bordet, siger Michael Rasmussen til Århus Stiftstidende.

Den udlægning kan Henrik Andersen dog ikke genkende. Ifølge Stiftstidende fik han først nys om konkursen, da han modtog et brev fra konkursboets kurator.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078