23948sdkhjf

Forskud på en fremtid med 3D?

Print materialerne til et nyt hus på printeren og saml komponenterne med sømpistol. Projektet Fabhouse viser, hvordan fremtidens byggeproces måske kan komme til at se ud.
- Om få år sætter vi 3D-printeren i gang om aftenen og vågner næste morgen op til en færdigprintet Stradivarius. Alt, hvad vi kan tegne, kan vi i princippet få i hånden kort efter.

Det siger Peter Løhr, der er projektleder på udviklingsprojektet Fabhouse og initiativtager til at få det første såkaldte Fablab til Danmark.

- Med projektet vil vi gerne vise, at vi kan bygge et hus på stedet med en PC, koblet op til maskiner så som 3D-printere, CNC-fræsere og laserskærere. På den måde kommer man fra idé til færdigt produkt i fuld størrelse meget hurtigt. Samtidig kan man afprøve forskellige muligheder og lave et spændende, komplekst og organisk formet hus til priser som det kedeligste parcelhus, fortsætter Peter Løhr.

Et opgør med det firkantede parcelhus
Rammerne for projektet er Maglemølle Papirfabrik; en gammel industrigrund på Næstved havn. Selve grunden til huset er i en lille skov lige ved siden af fabrikationshallen, hvor huset bliver designet og produceret.

Bygningen er konstrueret på en utraditionel måde med dobbeltkrummede former og træ samlet i perfekte vinkler. På den måde er huset et opgør med traditionelle, firkantede måder at bygge på og de kendte, firkantede standardplader.

- Da vi havde mange plader at samle – både i træ og miljøvenlige fibergipsplader – havde vi behov for en hurtig og effektiv samlingsmetode. Her kontaktede vi Kyocera Unimerco, der hjalp os med at vælge de rigtige Tjep søm- og klammepistoler, der passede til de nye materialer. På den måde kunne vi arbejde effektivt og få det optimale ud af processen. Pistolerne var driftsikre og alle kunne på 30 sekunder lære at betjene dem, siger Peter Løhr.

Det nybyggede Fabhouse skal fremover fungere som en slags højteknologisk værksted for iværksættere, virksomheder og andre, der ønsker at teste idéer i praksis, før de starter en produktion. Det er dette internationale koncept, som kaldes Fablab (Fabrikations Laboratorium), og som nu kommer til Danmark for første gang – endda i form af sit eget unikt designede, producerede og samlede hus.

Læs mere på http://fabhouse.dk/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.221