23948sdkhjf

Juul | Frost Arkitekter åbner i Sverige

En ny afdeling i Malmö skal gøre tegnestuen i stand til at fortsætte en positiv udvikling på det svenske marked.
Efter års strategisk arbejde på det svenske marked åbner Juul | Frost Arkitekter nu JFA Studio i Malmö.

JFA Studio får base i Media Evolution City, Malmös nye mødested for mediebranchen, der er udviklet og projekteret af netop Juul | Frost. Dermed flytter tegnestuen så at sige ind i eget hus.

- Vi mærker, at svenskerne er meget interesserede i måden, hvorpå vi bringer vores tværfaglighed i spil. Eksempelvis har vores campusredskab vundet solidt indpas i Sverige, hvor vi har vundet to store campuskonkurrencer, der nu føres videre i form af fem universitetsbyggerier på Lund og Örebro Universiteter. Dette sker samtidig med, at vores byudviklingsredskab, værdibaseret potentialeplanlægning, udfoldes rundt omkring i Sverige, siger medindehaver Helle Juul.

Med i flere universitetsbyggerier
Juul | Frosts engagement i Sverige går tilbage til 1999-2001, da tegnestuen udarbejdede Q-books, der er arkitektoniske drejebøger for udviklingen af Universitetsholmen i Västra Hamnen, Malmö, hvor Media Evolution City netop er opført.

Gennem årerne er engagementet løbende udvidet, og aktuelt er tegnestuen blandt andet ansvarlig for to universitetsbygninger på Lunds Universitet i kølvandet på førstepræmien for transformationen af Kvt. Paradis, der ligger i den gamle del af Lunds Universitet.

Vinderprojektet for Universitetspladsen på Örebro Universitet har ført til tre byggeopgaver i form af en Handelshøjskole-bygning med auditorium for 700 personer, Örebro Science Park, der består af en 15 etagers inkubatorbygning og 100 studenter- og forskerboliger.

Store forventninger til nyt boligkoncept
På boligområdet opføres de første af Juul | Frosts såkaldte S | M | L-konceptboliger i Sportsbyen i Hyllie ved Malmö, hvor der opføres 400 boliger fordelt på tre etaper, og i Örebro, der får 100 nye ungdomsboliger.

Dertil kommer et 10.000 m² stort boligprojekt i Kvt. Nils ved den nordlige indfaldsvej til Malmö, samt boliger i Oxie ved Malmö, hvor der bygges omtrent 200 boliger. Samlet set står tegnestuen overfor at skulle realisere en bygningsmasse på over 90.000 m² i Sverige.

- For mindre end et år siden begyndte vi at udvikle S | M | L konceptboliger som et nyt byggesystem. Lige nu er vi i gang med tre svenske byggeprojekter og har positive forventninger om et tilsvarende antal projekter. Vi føler, at konceptet rammer et uforløst behov, og jeg spår kombinationen af kvalitative boliger og omkostningsoptimering en positiv fremtid. Da mange af vores igangværende projekter ligger i Sverige, er det naturligt, at vi nu får en fysisk tilstedeværelse i landet, siger medindehaver Flemming Frost.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094