23948sdkhjf

Forslag til skolebyggeri udløser samarbejdspris

To nyuddannede civilingeniører belønnes for deres forslag til den nye Aabybro Skole, som blev til i samarbejdet med Jammerbugt Kommune og Aabybro Skole.
De to nyuddannede civilingeniører fra Arkitektur og Designs Arkitekturlinje ved Aalborg Universitet, Camilla Ulfkjær Ammitzbøll og Grith Rasmussen, får Samarbejdsprisen 2012 fra Institut for Arkitektur & Medieteknologi for deres afgangsprojekt om Aabybro Skole.

I tæt samarbejde med Jammerbugt Kommune og Aabybro Skole har de to nyuddannede civilingeniører lavet et forslag til et nyt byggeri på Grøns Mark i Aabybro på cirka 4000 m², der skal huse godt 300 af de ældste elever på Aabybro Skole. Udover æren følger en check på 5.000 kr. sponseret af COWI.

- Det har været et rigtigt godt samarbejde, vi har haft med Aabybro Skole og Jammerbugt Kommune. De har fremlagt deres ønsker til byggeriet, og ud fra ønskerne har vi lavet et forslag til det nye byggeri. Vores samarbejdspartnere har taget forslaget meget seriøst og kommenteret på det, hvorefter vi har rettet projektet til efter deres ønsker. Det har været rigtigt godt at samarbejde med ”rigtige” samarbejdspartnere om et projekt, der faktisk skal laves. Det har gjort projektet mere levende og relevant for os, siger en af de to prisvindere, Camilla Ulfkjær Ammitzbøll.

Forslaget flytter bygningen
Lone Engberg, projekt- og proceskonsulent ved Børne- og Familieforvaltningen ved Jammerbugt Kommune, har arbejdet sammen med de studerende om projektet.

- De har taget projektet meget seriøst og været særdeles lydhøre over for vores ønsker til projektet, som de har indarbejdet i deres spændende forslag, som blev præsenteret for nyligt på styregruppemøde her i kommunen og efterlod et rigtigt godt indtryk. Siden de to gik i gang med projektet, er der ændret en del i præmisserne for byggeriet, så vi vil ikke kunne bruge deres forslag direkte, men der er ingen tvivl om, at vi vil hente inspiration i deres projekt, når arbejdet med det endelig byggeri går i gang, siger Lone Engberg, som tilføjer, at pigernes projekt eksempelvis er en medvirkende årsag til, at skolen måske kommer til at ligge et andet sted på grunden end der oprindeligt var lagt op til.

- Camilla og Grith var, da de gik i gang med projektet, ikke blevet pålagt nogle restriktioner for placeringen, og de havde derfor valgt, hvad de så som den optimale placering. Den placering, som de havde valgt, var imidlertid på en del af grunden, som ikke umiddelbart var planlagt til at blive udlagt til offentligt formål. Deres gode projekt har medvirket til, at kommunalbestyrelsen nu skal diskutere, om det område, som Camilla og Grith valgte, alligevel skal forsøges udlagt til offentligt formål, så skolen kan ligge der, for det er en god placering, siger Lone Engberg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095