23948sdkhjf

International hæder til dansk domicilbyggeri

Bank- og pensionskoncernen SEB modtog i sidste uge en pris for byrummet ”Bymilen”, der er udviklet i samarbejde med landskabsarkitekterne SLA.
Fredag den 29. juni modtog SEB en særlig international anerkendelse for sit bidrag til at forskønne det offentlige rum i København.

Anerkendelsen kommer fra den europæiske sammenslutning af landskabsarkitekter European Federation for Landscape Architecture (EFLA), der har besluttet at belønne byrummet ”Bymilen” ved SEB-koncernens domicil i Københavns Havn. Byrummet stod færdig i 2010.

I en tid, hvor større og større arealer i Europas byer bliver opkøbt af private investorer og lukket af for offentligheden, har SEB valgt at gå i den modsatte retning. I samarbejde med landskabsarkitekten bag byrummet, den danske landskabsarkitekttegnestue SLA, har SEB skabt et åbent, grønt og inviterende byrum, som hele København kan nyde godt af. Det er denne nye – helt konkrete – form for Corporate Social Responsibility, som EFLA har valgt at belønne.

- Vi i SEB er glade og stolte over at modtage international anerkendelse for vores bidrag til at forbedre det offentlige rum i København. Som bank er det meget vigtigt for os at involvere os aktivt i samfundet. Med ”Bymilen” giver vi, sammen med SLA, et lidt overset område af København en ny vitaminindsprøjtning med et grønt, attraktivt byrum. Det er godt for både byen, Københavns borgere og vores medarbejdere, der i høj grad har taget byrummet til sig som en udendørs dagligstue, siger Peter Mering, bygningsdirektør i SEB.

Også Stig L. Andersson, kreativ direktør i SLA, er glad for den hædrende omtale:

- Vi har haft et fantastisk samarbejde med SEB, der virkelig har ønsket at give København et byrum i international topklasse. Med ”Bymilen” har vi sammen vist, at det, at investere i gode byrum, ikke blot skaber værdi for den omkringliggende by. Det giver også unik værdi for virksomheden, der får stor brandingværdi, gladere og mere tilfredse medarbejdere og øget kvadratmeterpris for deres byggeri. Det er noget flere og flere virksomheder har indset, siger Stig L. Andersson.

Fakta om Bymilen
Bymilen, der er konstrueret af hvid beton, grønt græs og skandinaviske træer, er Københavns første 100 procent klimatilpassede landskab mht. regnvand. Al regnvand opsamles og bruges til afvanding og afkøling af byrummet på varme sommerdage. Byrummet har vakt stor opmærksomhed i Danmark såvel som internationalt. Læs mere på www.sla.dk
Læs mere om: SLA
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094