23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Tid og folk til både tunnel, letbane og sygehus

Dansk Byggeri Østjylland ryster på hovedet af 3F Århus Rymarken, når de advarer mod at starte byggeriet af Marselis-tunnelen pga. travlhed.
Byggebranchen er klar over, at der risikerer at komme lokale flaskehalse i løbet af de kommende år, hvor mange store byggeprojekter sættes i gang i Aarhus og omegn. Men branchen er også fuld af fortrøstning i forhold til at skaffe arbejdskraften.

Sådan lyder det fra Dansk Byggeri Østjylland, som henviser til, at f.eks. jobcentre i Østjylland i gang med at efteruddanne og omskole ledige håndværkere, så de kan arbejde med beton, og Aarhus Tech videreuddanner nyuddannede tømrere til struktører eller jord- og betonarbejdere.

- Og så skal vi da heller ikke være bange for at tage udenlandsk arbejdskraft, hvis det bliver nødvendigt i en periode. Vi er jo blevet en del af et internationalt arbejdsmarked, siger formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher.

Sæt gang i byggeriet af Marselis-tunnelen
Han håber derfor, at byrådet vil holde fast i planerne om at sætte byggeriet i gang allerede til næste år.

- Vi forventer at kunne klare arbejdspresset og glæder os over, at der nu langt om længe er kommet gang i nogle af projekterne i Aarhus. Det handler jo om vækst og udvikling, så lad os endelig starte byggeriet som planlagt i 2013. Vi har både tid og lyst til at komme i gang, siger Michael Ancher.

Glæd jer
Henvendt til 3F Århus Rymarken, når de advarer mod at starte byggeriet af Marselis-tunnelen pga. travlhed, er budskabet, at de bør holde op med at tage bekymringerne på forskud.

- Det undrer mig, at nu hvor der er arbejde til 3Fs medlemmer, så snakker de om at sætte arbejdet i stå. De bør da hellere trække i arbejdstøjet og glæde sig over, at der er noget at lave. Aarhus og ikke mindst havnen har brug for de muligheder Marselis-tunnelen åbner. Det kan da godt være, at vi på et tidspunkt vil komme til at mangle struktører, men en tunnel bygges ikke kun af struktører, så hvis arbejdet udsættes, så betyder det arbejdsløshed for andre grupper, slutter Michael Ancher.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094