23948sdkhjf

Markant uddannelsesbyggeri runder milepæl

Med den endelige beslutning om, at VIA University Colleges nye Campus Aarhus C skal ligge i CeresByen midt i Aarhus, træder projektet nu ind i en ny fase.
I midten af juni underskrev VIA University College den endelig aftale om igangsætning af Campus Aarhus C på Ceres-grunden i Aarhus midtby.

Dermed sætter bygherrerådgiveren Bascon også punktum for første kapitel i det storstilede byggeprojekt.

- Valget af beliggenhed er en stor milepæl, og den indledende proces har været omfattende og kompleks. VIA vil samle en lang række forskellige uddannelser under ét tag, og i den forbindelse har vi hjulpet dem med at klarlægge behov og muligheder for den nye campus og på den baggrund fastlægge de fysiske rammer for byggeriet, siger Jørn Porsgaard, projektchef hos bygherrerådgiverne Bascon.

Det nye Campus Aarhus C bliver på i alt 41.000 kvadratmeter med plads til blandt andet 85 teorilokaler, 50 faglokaler, 5 auditorier og en stor kantine på 1.100 kvadratmeter.

Bred brugerinvolvering
For at sikre et campus-byggeri, der lever op til brugernes ønsker og behov, har Bascon bistået VIA med at gennemføre en bred involveringsproces. Her er de kommende brugere af bygningerne kommet til orde, og deres input har dannet grundlaget for den konkrete planlægning af blandt andet lokalernes antal, størrelser og placering.

- Uddannelsesbyggerier boomer i Danmark lige nu, og det er utrolig spændende at være med til at skabe rammerne for moderne læringsinstitutioner. VIAs nye Campus Aarhus C samler en lang række uddannelser, og vores rolle har blandt andet været at finde ud af, hvilke behov hver enkelt uddannelse har og dernæst skabe en struktur, hvor de mange krav og ønsker kan forenes i én samlet campus, forklarer Jørn Porsgaard.

Storstilet kulturprojekt
Uddannelsesbyggeri er en særlig niche, hvor det ikke kun handler om at skabe de rette fysiske rammer. Faktorer som et godt undervisningsmiljø og faglige og sociale fællesskaber for undervisere og studerende er afgørende for, at der kan skabes et positivt og kreativt læringsmiljø i de nye bygninger.

- Ud over det rent byggetekniske handler et projekt af denne kaliber langt hen ad vejen om at få skabt en positiv fælles kultur og organisering på den nye campus. Både studerende og undervisere kommer fra vidt forskellige uddannelser, og det gode studiemiljø kommer ikke af sig selv. Derfor er det vigtigt at involvere brugerne og i høj grad lade dem være med til at definere, hvordan det nye byggeri skal bruges. På den måde hjælper vi dem til, allerede i byggefasen, at opbygge de fællesskaber og den kultur, der skal herske i den nye campus efter indflytning, forklarer Jørn Porsgaard.

Efter planen er Campus Aarhus C klar til indflytning i sommeren 2015, hvorefter undervisningen i de nye lokaler kan starte i efterårssemestret.

Fakta om VIAs Campus Aarhus C
• VIAs nye campus bliver på 41.000 kvadratmeter.

• Arkitema har tegnet det nye byggeri, som opføres af A. Enggaard A/S.

• Campusbyggeriet bliver fordelt på i alt fem bygninger i fire til syv etager.

• Campus Aarhus C forventes at huse 5.500 studerende og undervisere.

• Efter planen skal den nye campus stå færdigt til indflytning i sommeren 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094